40 Gün Camide Sabah Ve Yatsı Namazı Kılan Çocuklara Tablet Bilgisayar

Malatya'da 40 gün boyunca sabah ile yatsı namazlarını camide kılan 35 çocuğa tablet bilgisayar dağıtıldı....

Malatya'da 40 gün boyunca sabah ile yatsı namazlarını camide kılan 35 çocuğa tablet bilgisayar dağıtıldı.

Uygulamaya başlatan Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Mescidi Takva Camii imam hatibi Mahmut Aslan, öğle namazı sonrası düzenlenen törende,yaptığı konuşmada çocukların bilgisayar teknolojisine olan ilgilerini değerlendirmek istediklerini söyledi.

Başlangıçta 90 çocuğun kayıt yaptırdığını anlatan Aslan, daha sonra bu sayının zamanla azaldığını anlattı. 35 çocuğun 40 gün namazlarını camide kılarak bilgisayar almayı hak kazandığını dile getiren Aslan, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların dini inançlarını bilerek yetişmesi günümüzde daha da önem kazanmıştır. Onlara, dinin en öncelikli emirleri arasında yer alan namazı anlatmak, namaz kılma alışkanlığı kazandırmak amacıyla bu kampanyaya başlattık. Çocuklar kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. 40 gün boyunca sabah ve yatsı namazlarını camide kılan 35 çocuğumuza tablet bilgisayar dağıttık. Kampanya ile maddi bir karşılık sonucu bilgisayar elde eden çocuklarımız inanıyorum ki bundan sonrada camide namaz kılmaya devam edeceklerdir. Biz kampanyamızı bundan sonrada sürdüreceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Caminin bazı bölümlerinde devam eden inşaat çalışmaları için destek beklediklerini ifade eden Aslan, yapı tamamlandığında üç farklı projeyi daha hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

Konuşmanın ardından AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ile Mustafa Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından 35 çocuğa tablet bilgisayarları dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: