40 Kişilik Kontenjana 506 Başvuru

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na yüzde 4 oranında alınacak eski hükümlüler için kura çekimi gerçekleştirildi. Dört farklı...

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na yüzde 4 oranında alınacak eski hükümlüler için kura çekimi gerçekleştirildi. Dört farklı meslek dalında yapılacak alımda 40 kişilik kadro için 506 kişi başvuruda bulundu. Kuradan çıkan asıl talihliler ise mülakat için gün sayıyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı Toplantı Salonu’nda, işe alınacak eski hükümlü kadrosu için kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonrası, 13-14 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacak mülakat ile işe girecek adaylar belirlenecek. Kura çekimine noterin yanı sıra TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik, Bölge Çalışma İş-Kur Müdürü Gönül Demirsu ve yetkililer katıldı.

Reklam
Reklam

Alım ve kuralar hakkında bilgiler veren Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik, “Mahkum kontenjanından işe alım ile ilgili kura çekimi tamamlandı. Kurasız mülakata girecek iki sanatla birlikte toplam 64 kişilik meydan ve çevre işçiliği için 13 Mart 2013 günü, üç kişilik aşçı, beş kişilik şoför ve 10 kişilik iş yeri hizmet işçiliği için toplam 57 de 14 Mart 2013 günü mülakat yapılacak. Bunun sonucunda kazanan arkadaşımıza inşallah iş başı yaptıracağız. Kurasız mülakata girecek olanlar var, onlar meydan çevre işçisi ve aşçılıktır. Bu gün kurasını çektiğimiz şoför ve iş yeri hizmet işçiliği olmak üzere toplam dört sanat dalında 40 alım olacaktır. Toplam 40 kişi için 506 başvuru var. Mülakatta da aynı şekilde 40 asil 40 yedek belirleyeceğiz. Evrakları eksik olan veya yönetmeliğimize göre sağlıktan geçemeyenlerin yerine yedekleri çağıracağız” diye konuştu.

Bölge Çalışma İş Kur Müdürü Gönül Demirsu ise şöyle dedi:

“Yasa gereği kamu iş yerlerine alınacak yüzde 4 oranındaki eski hükümlü alımıyla ilgili TTK’ya alım olacak. 40 kişi içerisinde 22 kişi meydancı, 3 kişi aşçı, 5 kişi şoför, 10 kişi de hizmetli olarak alınacaktır. Bu gün kuralar tamamlanmış bulunuyor. TTK 13-14 Mart 2013 tarihlerinde mülakatlar yapacak. Mülakat sonucunda kazananlar işe başlatılacak. İş yasasının hükümlüler ile ilgili maddesindeki durum, arkadaşların hapisten çıktıktan sonra belli bir zaman iş bulmaları ve çalışmaları onların istihdam edilmelerini esas almaktadır. Ben hayırlı olmalarını diliyorum. 40 kişilik işe 506 kişi başvurdu. Aslında başvuruları az buluyorum. Onun da sebebi şudur. Sadece biz hizmetliyle şoför için kura çektik. Bu iki meslek vasıfsız olduğu için başvuru fazladır. Diğer kalorifer işçiliği ve şoförlük konusunda, şoförlerde E sınıfı ehliyet istendiği için herkeste E sınıfı ehliyet yok. Kalorifer işçiliğinde de ateşçi belgesi istendiği için az başvuru oldu. Vasıfsız işçilikteki başvurular fazla olduğu için kura çekildi. Diğer konularda başvuru az olduğu için direk mülakata yönlendirildi.”

Reklam
Reklam

Mülakata katılmaya hak kazanan asil talihli Yücel Atıkören, “Kuradan asil olarak çıktık. Şoförlük için başvurmuştum. Sonuçlarını bekliyoruz. 14 Mart 2013 günü mülakata gireceğiz. Kura bana çıktığında inanamadım. Bu güne kadar 3 kez girdim bu zaman nasipmiş. Daha önce müracaat ettim ama çıkmadı” diye sevincini paylaştı.

Mülakata katılmaya hak kazanan bir talihli ise “Heyecanlıyız, şaşırdık, kendimi ifade edemiyorum. Sevinçliyim. Ben daha önce kıraathane çalıştırıyordum. Şimdi mülakatlara hazırlanıyorum. İnşallah işe girersem hayat düzenim olacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: