40 Yıl Önce Mezun Oldukları Lisede Bayramlaştılar

Nevşehir Lisesi'nin 1972-1973 yılı FEN-A sınıfı mezunları, bayramlaşmak için 40 yıl sonra okullarında bir araya geldiler.

Nevşehir Lisesi'nin 1972-1973 yılı FEN-A sınıfı mezunları, bayramlaşmak için 40 yıl sonra okullarında bir araya geldiler.

Okulun bahçesinde toplanan ve aralarında öğretim üyeleri, doktorlar, mühendisler ve emekli öğretmenlerin de bulunduğu yaklaşık 25 mezun, yıllardır görüşemedikleri okul arkadaşlarıyla hem bayramlaştılar hem de birbirleriyle hasret gidermenin sevincini yaşadılar.

Buluşmayı organize edenlerden emekli öğretmen Muzaffer Gürsoy, geçen yıl bayram ziyareti için okul arkadaşı Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Ömer Saylar'a gittiğini ve orada böyle bir fikri düşündüklerini anlattı. Daha sonra çeşitli iletişim yollarından arkadaşlarına ulaştıklarını ve buluşmayı ayarladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Doç. Dr. Saylar da, o dönem ki FEN-A sınıfının çok renkli bir sınıf olduğunu, hem çok çalışkan hem de çok yaramaz bir sınıf olduğunu ifade ederek, "Mevcudumuz 54 kişiydi, 52'si üniversite okudu. Ben o sınıfın başkanıydım. Böyle bir buluşma yapmayı düşündük ve 40 kişiye ulaştık. Yaklaşık 25 arkadaşımız da buraya geldi. Çok güzel bir duyguyu yaşıyoruz. Tarif etmemiz mümkün değil. Dile kolay tam 40 yıl geçti. Bu buluşmaları daha katılımlı olarak devam ettirmeyi düşünüyoruz" dedi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Cildiye Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şenol ise kendisinin bu sınıfın en çalışkan öğrencisi olduğunu belirterek, "Lise birincisiydim, ancak not ortalamam 7,8'di. Bu sınıftan çok başarılı insanlar çıktı. Profesörler, doktorlar, mühendisler, öğretmenler ve esnaflar çıktı. Bu bayram gününde bir araya gelebildiğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu.

Birbiriyle 40 yıl sonra bayramlaşabilmenin mutluluğunu yaşayan mezunlar, daha sonra okulun giriş kapısında hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Reklam
Reklam

Muhabir: Yücel Velioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz