40 yıllık tapu sorununun 2B ile çözülmesi

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Mihrişah Valide Sultan Vakfı'ndan Hazine'ye geçen arsa ve arazileri kullanan vatandaşların 40 yıllık tapu sorununun

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Mihrişah Valide Sultan Vakfı'ndan Hazine'ye geçen arsa ve arazileri kullanan vatandaşların 40 yıllık tapu sorununun "2B" arazilerinin satışına ilişkin yasal düzenlemeyle çözüme kavuştuğunu belirterek, "4 bin 500 hak sahibini ilgilendiren sorunun çözülmesi, vatandaşlarımıza bayram sevinci yaşattı" dedi.

Akçay, bazı hak sahibi ve muhtarlarla Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Osmanlı padişahlarından 3. Selim'in annesi ve 3. Mustafa'nın eşi Mihrişah Valide Sultan'a Beyağaç ve etrafındaki 10 bin 600 dönümlük arazinin çeyiz hediyesi olarak verildiğini, arazinin Cumhuriyetin ilanından sonra bu varlıkların yasal olarak Hazine'ye geçtiğini ancak vatandaşlar tarafından kullanıldığını anlattı.

Reklam
Reklam

Beyağaç'ın Çamlık ve Cumhuriyet mahalleleri, Kızılcaağaç, Sazak, Pınarönü köyleri ile Kale ilçesinin Kayabaşı köy halkının yıllardır oturdukları ya da işlettikleri arazilerin tapularını 40 yıldır alamadıklarını kaydeden Akçay, şöyle konuştu:

"Kanun Tasarısı'nın 12. maddesinin TBMM'de görüşülmesi sırasında, AK Parti Denizli Milletvekilleri'nin vermiş oldukları önerge ile eklenen 10. fıkrayla ve özel bir hükümle uykularımızı kaçıran bu sorunumuz çözümlenmiştir. AK Parti hükümeti tarafından TBMM'ye gönderilen ve yasalaşan, kamuoyunda '2B' yasası olarak bilinen bu düzenlenme ile Kale'nin Kayabaşı köyü ile Beyağaç'ın yüzde 40'ı olan 4 bin 500 hak sahibini ilgilendiren sorunun çözülmesi vatandaşlarımıza bayram sevinci yaşattı. Vatandaşımız bundan sonraki aşamada, arazilerini emlak beyan değerlerinin yüzde 70'ini ödeyerek devletten tekrar satın alabilecek."

Akçay, sorunu çözülmesinde emeği geçen başta AK PArti Denizli Milletvekillerine, bürokratlara, Maliye bakanı Mehmet Şimşek'e şükranlarını sunduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Kayabaşı Muhtarı Durmuş Yenitopcu de emeği geçen herkese teşekkür ederek, 40 yıllık sorunun çözüldüğü için en çok kendisinin mutlu olduğunu belirtti.

Hak sahiplerinden Kızılcaağaç Köyü Muhtarı Durmuş Türksever de kendilerine verilecek olan arazilerin birer avanta olmadığını kaydederek, "Haklılığımıza bu hükümet sayesinde kavuştuk. İnşallah tapularımıza kavuşuruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: