'400 Barışçı'dan biri olur musun?'

Yazar ve sanatçılar ‘400 Barışçı’ adlı kısa bir film yapmak için çağrı yaptı

Aralarında Ahmet Büke, Aslı Erdoğan, Deniz Türkali, Gaye Boralıoğlu, İlkay Akkaya, Jülide Kural, Latife Tekin, Melda Onur,Necmiye Alpay, Sema Kaygusuz ve Serra Yılmaz’ın olduğu yazar ve sanatçılar ‘400 Barışçı’ isimli kısa bir film yapmak için çağrı yaptı.

“Savaşın giderek tırmandığı şu günlerde barış için etkin bir rol almamız gerekiyor” diyen yazar ve sanatçılar, ‘400 Barışçı’ isimli kısa bir film yapmak için çağrıda bulundu.

Çağrıda, “Bize barış temalı on saniyeyi geçmeyecek şekilde tek cümlelik, tek sözcüklük video mesajınızı gönderir misiniz?” denildi.

Reklam
Reklam

Çağrıyı yapan isimler şöyle:

Ahmet Büke, Aslı Erdoğan, Aslı Uluşahin, Ayşegül Tözeren, Burhan Sönmez, Deniz Türkali, Figen Şakacı, Gaye Boralıoğlu, İlkay Akkaya, Jülide Kural, Latife Tekin, Melda Onur, Meltem Gürle, Murat Uyurkulak, Necmiye Alpay, Nermin Yıldırım, Sema Kaygusuz, Seray Şahiner, Sibel Oral, Sibel Öz ve Serra Yılmaz.

**Erdoğan'ın 400 vekil açıklamaları nedeniyle projenin ismi manidar bulundu.

Erdoğan Şubat ayında yaptığı çözüm süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, "Diyoruz ki, eğer yeni anayasa istiyorsak 400 milletvekilini vermek lazım, bunlarla böyle uğraşmaya gerek yok. Bir başkanlık sistemini istiyorsak 400 milletvekilini vermek lazım ki bu gerçekleşsin. Çözüm süreci istiyorsak 400 milletvekilini vermemiz lazım ki gümbür gümbür iktidarda olan bir parti bunu gerçekleştirsin." ifadelerini kullanmıştı.

**

Reklam
Reklam

Yapılan çağrıda, projeye destek olmak isteyenlerin çektikleri videoyu http://www.wetransfer.com isimli dosya gönderim sitesine yüklenmesi ve ardından linki 400barisci@gmail.com adresine gönderilmesi istendi.