400 Çocuk Yüzmeyi Öğrenecek

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in talimatı ve kurumların işbirliğiyle, havaların iyice ısındığı bugünlerde yüzecek yer bulamayan...

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in talimatı ve kurumların işbirliğiyle, havaların iyice ısındığı bugünlerde yüzecek yer bulamayan çocuklar mahallelerden toplanarak, yüzme öğreniyor.

Şanlıurfa Valiliği’nin koordinasyonunda Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ŞURKAV’ın desteği ve mahalle muhtarlıklarının işbirliği ile 400 çocuk Olimpik Havuzda yüzme öğrenmeye başladı. Belediye Başkanlığına ait otobüslerle evlerinden alınan çocuklar bugün ilk kez yüzme öğrenmenin heyecanını Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in de katıldığı “Yüzmek için Bir Kulaç da Sen At” Projesinin başlağıcında yaşadılar. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Olimpik Havuza gelen çocuklara Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, şort, tşirt, bone, terlik ve havludan oluşan malzemeleri dağıttı. Malzeme dağıtımının ardından başlarındaki yüzme hocalarıyla birlikte ısınma hareketi yapan öğrenciler ilk derslerini aldıktan sonra havuza girdiler. İlk derslerinde çocukların yaşadığı mutluluğu paylaşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların serinlemeye çalışırken kaza ile hayatlarını kaybettiklerini ifade ederek, bunun önüne geçmek için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait havuzda çocuklara kontrollü bir şekilde yüzme öğrettiklerini söyledi. Aynı zamanda okulların kapanmasıyla birlikte çocukların boş vakitlerini bu tür bir sosyal aktivite ile değerlendirmek istediklerini anlatan Vali Güvenç, “İlk etapta 400 çocuk mahallelerden topladığımız çocuğumuza formalarını aldık, şortlarını aldık, terliklerini aldık ve kursa başlatıyoruz. Ben emniyet müdürümüze organizasyona destek verdiği için, Gençlik Spor İl Müdürümüze, mahalle muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Bu tür çalışmaların devamının da geleceğini belirten Vali Celalettin Güvenç, Cumhuriyet Parkı civarında yeni bir havuzun da temelini attıklarını ifade ederek, “Bu tür havuzlarımızın da sayısını çoğaltarak yaz aylarını çocuklarımızın hoş geçirmesini, sokaklarda sorumsuzca dolaşmalarını önleyerek onlara kontrollü bir şekilde spor yaptıracağız. Anneler babaların da gözü arkada kalmayacak çocuklar için endişelenmeyecekler” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Topdağı Mahallesi Muhtarı Bilal Tekatlı, bu projenin yapılmasında emeği geçen başta Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç olmak üzere, herkese teşekkür etti. Projenin açılışına Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ile mahalle muhtarları katıldı. Öte yandan Şanlıurfa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen proje kapsamında 400 çocuk, 100 kişilik gruplar halinde haftanın üç günü yüzme eğitimi alacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz