41 kaçak yakalandı

Türkiye’de bulunmaları için yasal gerekleri karşılamayan ve sınırı yasa dışı yollardan geçmek isteyen toplam 41 kaçak yakalandı.

ANKARA (ANKA) Türkiye’de bulunmaları için yasal gerekleri karşılamayan ve sınırı yasa dışı yollardan geçmek isteyen toplam 41 kaçak yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, kolluk kuvvetlerince Edirne, Adana, Van ve Ağrı il merkezlerinde icra edilen önleyici tedbirler kapsamında yapılan kontrollerde, Türkiye'de bulunması için yasal gerekleri karşılamayan 7 Myanmar, 4 Afganistan, 2 Somali, 1 İran ve 1 Filipinler uyruklu olmak üzere toplam 15 şahıs yakalandı. Yunanistan sınırında, Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 4 Tunus, 4 Somali, 3 Filistin, 1 Myanmar, 1 Afganistan ve 1 Cezayir uyruklu olmak üzere toplam 14 şahıs ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Bu arada Bulgaristan sınırında, Türkiye'den Bulgaristan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 5 Irak, 2 Filistin ve 1 Somali uyruklu olmak üzere toplam 8 şahıs yakalandı.

Ayrıca İran sınırında, İran'dan Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçen 1 İran uyruklu şahıs ve 2 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 3 şahıs ve Suriye sınırında da Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçen 1 Türk vatandaşı ele geçirildi. Yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı. (ANKA)