41 kere maşallah

Mersin’in Silifke İlçesinde 23-26 Haziran da bu yıl 41.si düzenlenen Uluslar Arası Silifke Kültür Haftası, “Yörük Yılı’’ temasıyla kutlanmaya başladı.

Mersin’in Silifke İlçesinde 23-26 Haziran da bu yıl 41.si düzenlenen Uluslar Arası Silifke Kültür Haftası, “Yörük Yılı’’ temasıyla kutlanmaya başladı. Kutlamalar Anıt Meydanı’nda ki, Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının arkasından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

41. Uluslar Arası Silifke Kültür Haftası törenine, CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Ali Rıza Öztürk, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Turgut, Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, CHP İlçe Başkanı Mustafa Şimşekli ve halkın geniş katılımıyla coşkulu görüntülere sahne oldu.

Reklam
Reklam

Açılış konuşmasını Silifke Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Turgut yaptı. Mustafa Turgut konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün de Yörük çocuğu olduğunu ifade ederken, Mustafa Turgut “ Ulu Önder Atatürk bir konuşmasında benim atalarım Anadolu’dan Rumeli’ye gelmiş Yörük Türkmenlerindendir demiştir. Bizler vatanımıza, toprağımıza, bayrağımıza sahip çıkarken aynı zamanda temelimizi oluşturan Yörük Kültürümüze de sahip çıkmalıyız’’ dedi.

Kutlamalar Festival Komite Başkanı ve İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Ali Rıza Öztürk ‘ün konuşmalarının ardından, Yaş kütüğe bröve çakılmasıyla devam eden festivalin en renkli görüntülerinden biride Yörük Kültürünü yansıtan kortejin geçişi oldu. Silifke Halk Oyunları ekibinin gösterisi esnasında, halkın isteğini kırmayan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut Halk Oyunları Ekibine gösterilerinde eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: