42 Maslak Projesi'ne İngiliz imzası

42 Maslak, dünyanın önde gelen mimarlık ofislerinden İngiliz Chapman Taylor mimarlık ofisinin imzasını taşıyor.

Bay İnşaat tarafından eski İstanbul çorap fabrikasının yerinde hayata geçirilmekte olan proje, iş yaşamının kalbi sayılan Maslak’ta 4 farklı konsepti bir araya getiriyor. Rezidans, Ofis, Alış-veriş ve Yaşam Alanları, Otel…

Proje 42’şer katlı 2 kuleden oluşuyor. Toplam 250 bin m2 inşaat alanına sahip 42 Maslak’ta 430 rezidans dairesi, 14 tower penthouse, 5 yıldızlı otel, satılık A++ ofisler ve alış-veriş ve yaşam alanları bulunuyor.

Kulelerden birinin ilk on katı 20 bin m2 ye sahip 5 yıldızlı bir otel olarak tasarlanmış. Çok özel bir otel zinciriyle anlaşma yapılacağı ve isminin kısa sürede açıklanacağı konuşuluyor.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında Bay İnşaat çevreci bir yaklaşımda bulunarak Tema Vakfı ile işbirliğinde bulunmuş. Projede yer alan her bir daire için 50 fidan dikilecek. Toplam dikilmesi planlanan fidan adeti 22 bin 800. Böylece küresel iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunmak istediklerini belirtiyor yetkililer.

Projede stüdyo tipi dairelerin fiyatları 400 bin dolardan başlıyor. Penthouse’ların fiyatlarının ise 5 milyon dolardan başlaması bekleniyor. Projenin bitiş tarihi ise 2014 .