42 ve 47 Alay Ruhu Taksim'de Yaşatılacak

27 Nisan Pazar Günü İstiklal Caddesi’nde kamalı, aba zıpkalı, atlı ve yaya milisler yürüyüş yapacak.

Kurtuluş Harbi’nde ordumuza yardımcı olarak toplanan 42. ve 47. Gönüllü Alayları temsil eden kamalı, aba zıpkalı Giresunlular İstiklal Caddesi’nde yürüyecek.

8. Giresun Günleri’nin ilk aşaması olan Büyük Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşünde aba zıpka kostümleriyle Taksim’de toplanacak olan Giresunlular, İstiklal Caddesi boyunca halkı selamlayacak. Bilindiği gibi, Mustafa Kemal’in yaptığı görev icabı muhafız alayının bulunması gerektiği fikrini ilk defa ortaya koyarak bunu Atatürk’le paylaşan; daha sonra Atatürk’ün ilk Muhafız Alayı Komutanı olan Osman Ağa, bu uygulamasıyla Kurtuluş Savaşı’nın bütün yönünü değiştirmişti.

Reklam
Reklam

42. ve 47. Gönüllü Alayları temsilen Giresun’un Kurtuluş Savaşı’ndaki önemine vurgu yapmak amacıyla yaptığı yürüyüşte Türkiye’nin birliğinin ve beraberliğinin mesajı verilecek. Saat 13:00'da Taksim Tünel'den başlayacak yürüyüş içinde Giresun’un 15 ilçesinden STK temsilcileri de kendi yörelerine mahsus ürün ikramları yapacak, halk oyunları ekipleri folklor gösterileri yapacak. Şenlik havası içinde geçecek olan yürüyüşe yoğun katılımın olması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: