43. Uluslararası Sultanhisar Nysa Kültür ve Sanat Festivali yapıldı

43. Uluslararası Sultanhisar Nysa Kültür ve Sanat Festivali yapıldı.

43. Uluslararası Sultanhisar Nysa Kültür ve Sanat Festivali yapıldı.

Festival kapsamında teknik çilek yetiştiriciliği teşvik yarışması yapıldı. Çilek yarışmasına 31 çilek yetiştiricisi üretici katıldı.

Jürinin üreticilerin tarlalarında ve yetiştirdikleri çilekler üzerinde yaptıkları değerlendirmeler sonucunda, İzzet Türkmen birinci, İrfan Güzel ikinci, Yaşar Türkoğlu üçüncü oldu.

Dereceye giren çilek üreticilerine ödülleri AK Parti Aydın Milletvekilleri Gültekin Kılınç, Mehmet Erdem, Kaymakam Cevdet Ertürkmen ve Belediye Başkanı Ertegün Ünal tarafından verildi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Ünal "Sultanhisar ilçemizde 8 bin dekar alanda yıllık olarak toprak altı ve toprak üstü olarak 35 bin ton civarında çilek üretimi yapılmaktadır. Sultanhisar ilçemizden her yıl 25 ve 30 milyon dolar civarında ihracat gerçekleşmektedir" dedi.

Festival kapsamınca yerli ve yabancı halk oyunları gösterilerini sundular. Çeşitli sergiler açıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: