434 hayalet köy

2009 yılında Mersin'de 438 olan imarsız köy sayısı...

2009 yılında Mersin'de 438 olan imarsız köy sayısı aradan geçen 3 yıllık sürede sadece 434'e inebildi. Söz konusu 4 köyün imar planı da henüz bitirilemezken, planlama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Tarım Reformu Kanunu, Mersin'deki köylerde işlemiyor! Köylerdeki insanların sağlığını korumak, sosyal ve kültürel gereksinimlerini, iyi yaşama düzenini, çalışma koşullarını ve güvenliğini sağlamak amacıyla oturma, çalışma, dinlenme, ulaşım gibi işlevler arasında var olan ve sağlanabilecek olanaklar ölçüsünde en iyi çözüm yolarını bulmak için halihazır harita üzerinde düzenlenip onaylanması gereken imar planları Mersin'deki köylerde yok denecek kadar az. Toplam 510 köyü olan Mersin'in 434 köyünde imar planı yok!Mersin'de 5 binlik imar planlarının ne zaman yapılacağı tartışmaları devam ederken, kentin köylerinin de neredeyse hiçbirinin imar planı olmadığı öğrenildi. Haberci Gazetesi'nden Meltem Ahatoğlu'nun Mersin Bilgi Erişim Sistemi'nden (MERBES) derlediği verilere göre, Mersin'de 236 köyün sınır tespiti yapılırken, imar planı olmayan köy sayısı ise 434 oldu. 3 yıldan bu yana sadece 4 köyün imar planı çalışmaları sürerken, henüz bu planların da bitmediği kaydedildi. Toplam 510 köyü bulunan Mersin'de 14 köyün sınır tespiti ise yapılamadı. Köylerin kanalizasyon durumu ise içler acısı. Verilere göre Mersin'de 461 köyün kanalizasyonu yok! (Meltem Ahatoğlu'nun özel haberi)

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: