43.Uluslararası Nysa Kültür ve Sanat Festivali -Festival 4-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak

Sultanhisar ilçesinde Geleneksel olarak her yıl kutlanmakta olan 43. Uluslararası Nysa Kültür ve Sanat Festivali 4--6 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Sultanhisar ilçesinde Geleneksel olarak her yıl kutlanmakta olan 43. Uluslararası Nysa Kültür ve Sanat Festivali 4--6 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Üç gün devam edecek olan festival boyunca, "Çilek Güzeli" seçilecek, çeşitli sportif yarışmalar yapılacak.

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Festivalimizin 72 yıllık bir geçmişi bulunmaktadır. İlk kez 1940 yılında ve Mart ayının üçüncü haftasında portakal bayramı olarak kutlanmaya başlamıştır. Bilindiği gibi 1977 yılından bu yana da Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali olarak kutlanmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Sultanhisar ilçesi olarak bu festivalle hem ilçeyi hem de çileği tanıtmayı amaçladıklarını belirten Ünal, "Dünyaca ünlü Nysa antik kentimizi tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Bunun için de geleneksel olarak her yıl Mayıs ayı içerisinde 3 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl da festivalimizin en iyi şekilde gerçekleşmesi için oluşturduğumuz festival komitemiz çalışmalarını sürdürmektedir" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: