44. Balkan Yelken Şampiyonası başladı

44. Balkan Yelken Şampiyonası 141 sporcunun katılımı ile başladı. Laser Radial sınıfında Nazlı Çağla Dönertaş...

44. Balkan Yelken Şampiyonası 141 sporcunun katılımı ile başladı. Laser Radial sınıfında Nazlı Çağla Dönertaş günü 1. sırada tamamlayarak büyük başarı elde etti. Laser Standart Sınıfı'nda Utku Gönener 3. 470 Sınıfında Deniz – Ateş Çınar da günü 3. sırada tamamlayarak yarışlarda iddiaları olduklarını kanıtladılar.
Türkiye Yelken Federasyonu 2011 Faaliyet Programı'nda yer alan Balkan Yelken Şampiyonası 8 ülkeden 5 sınıfta toplam 141 sporcunun katılımı ile başladı.
Kocaeli Belediyesi ana sponsorluğunda İzmit Yelken Kulubü tesislerinde düzenlenlenen şampiyonaya Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan, Türkiye ve Rusya’yı temsilen Optimist (kız –erkek, junior) sınıfında 75, 18 Laser, 13 Laser Radial (Kadın), 11 Finn ve 12 470 Genel olmak üzere 4 sınıfta, toplam 141 sporcu katılıyor.
2 ayrı parkurda gerçekleşen yarışlarda gün boyu 3 yarış serisi tamamlandı. 13 sporcunun yarıştığı Laser Radial sınıfında sporcu Nazlı Çağla Dönertaş 1.'ci olarak günü tamamladı.
17 teknenin yarıştığı Laser Sınıfında ise 1. ve 2. sırayı Yunanlı sporcular alırken, Türk sporcu Utku Gönener 3. oldu. 4. Onur Bilgen, 5. Güney Can Kaptan elde etti.
12 takımın yarıştığı 470 sınıfında Türk sporcular Deniz – Ateş Çınar çifti günü 3. sırada bitirirken, 1.'ciliği ve 2.'ciliği Yunanistan ekipleri elde etti.
11 teknenin yarıştığı Finn sınıfında 1.'ci sırada Yunanistan, 2. ve 3. sırada Bulgaristan yer alırken, Türk sporcu Cem Gözen 6. oldu.
75 sporcunun yarıştığı Optimist sınıfında ise Yunanistan ilk 5 sırayı elde ederken, 6. Türk sporcu Haluk Çalın oldu.
44. Balkan Şampiyonası 9 Eylül akşamı yapılacak Ödül töreni ile sona erecek.
Optimist Erkek Balkan Şampiyonu
Optimist Kızlar Balkan Şampiyonu
Optimist Junior Balkan Şampiyonu
Laser Genel Klasman Balkan Şampiyonu
Laser Radial (kadın) Balkan Şampiyonu
Finn Genel Klasman Balkan Şampiyonu
470 Genel Klasman Balkan Şampiyonu kupaları takdim edilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz