4+4+4’e Karşı Yürüdüler

Eğitim-Sen, 4+4+4 eğitim sistemine karşı yapılacak olan 15 Eylül Ankara mitingi öncesinde Kayseri’de yürüyüş düzenledi....

Eğitim-Sen, 4+4+4 eğitim sistemine karşı yapılacak olan 15 Eylül Ankara mitingi öncesinde Kayseri’de yürüyüş düzenledi. Çok sayıda parti, dernek ve inisiyatifin katıldığı yürüyüşe Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu şehirlerindeki Eğitim-Sen üyeleri de destek verdi.

Eğitim-Sen, CHP, Emek Partisi, Kesk bileşenleri, Eğit-Der, Devrimci 78’liler Derneği, İşçi Kültür Evi, Halkların Demokratik Kongresi üyelerinin katıldığı yürüyüş, Eğitim-Sen binası önünden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Çok sayıda polisin de eşlik ettiği yürüyüşte, “AKP elini çocuğumdan çek, AKP yasanı da al git, Susma haykır faşizme hayır, Parasız, bilimsel, anadilde eğitim” sloganları atıldı.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Meydanı’nda konuşma yapan Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Ecevit, 4+4+4 kapsamında çocukların 5 yaşında okula başlamasının, 13 yaşında işsiz çocukların ve çocuk gelinlerin artmasına yol açacağını söyledi.

Ecevit şu şekilde konuştu: “Eğitimin devlet okullarında parasız olması ibaresi artık yasalardan çıktı. Bunun anlamı şudur: Eğitim alanı tıpkı sağlık alanında olduğu gibi piyasaya açılmıştır. Bundan sonra özel okullar bu ülkenin her tarafında her mahallesinde yaratılacaktır. Bu, ne adar paran varsa o kadar eğitim anlayışın deva mıdır. Halbuki eğitimde fırsat eşitliği tanınmadan bir demokrasisi gelişmez, ülke refaha ulaşmaz, barış içinde olmaz. O yüzden biz bu yasada özellikle 5 yaşındaki çocukları okula alarak okul öncesi eğitimin fiilen ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğiz. Okul öncesi eğitimin zorunlu olması için bu mücadelemizi daha da yükselteceğiz. 5 yaşındaki çocukların hiç bir gelişmiş ülkede ilkokula başlaması mümkün değildir. Eğitim yaşının 5’e çekilmesinin anlamı 13 yaşında çocuk işçi ve çocuk gelinler olmasıdır. Buna izin vermemiz mümkün değildir. Bu yasa Meclis'e teklif edildiği andan itibaren çocuk işçiler de çocuk gelinler de istemiyoruz diyerek, bu toplumu aydınlatmaya, toplumun bu yasaya sahip çıkmasına çaba harcadık. Ancak demokrasiyi, 'Ben yaptım oldu' anlayışına dayandıranlar, 'Ben ne dersem odu' diyen bir Başbakan zihniyeti bu ülkenin geleceğini karatmaktan öteye gitmemektedir. Kaldı ki, Başbakan, kendisini Cumhurbaşkanlığına atayabilmek için kamusal düzeni bütünüyle değiştireceği, önündeki bütün engelleri tahrip edeceği, ortadan kaldıracağı, buna karşı çıkan olursa Silivri'ye, cezaevlerine, KCK dosyalarıyla herkesi, siyasi parti yöneticilerini, sivil toplum örgütü yöneticilerini karalamaktan, uzun yıllar tutuklamaktan öteye geçmemektedir.”

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: