45 metrelik yeni itfaiye aracı hizmete girdi

Aksaray Belediyesi İtfaiye Teşkilatı yeni aldığı tam donanımlı 45 metrelik itfaiye aracı ile gücüne güç...

Aksaray Belediyesi İtfaiye Teşkilatı yeni aldığı tam donanımlı 45 metrelik itfaiye aracı ile gücüne güç kattı.

İtfaiye Müdürlüğü'ne kazandırılan 1,5 milyon lira değerindeki tam donanımlı itfaiye aracı, kent meydanında düzenlenen törenle kamuoyuna tanıtıldı. Törene Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Nevzat Palta, yeni alınan itfaiye aracının servet değerinde olduğunu ifade ederek, "Bir yıl önce siparişini verdiğimiz son teknoloji donanımlı itfaiye aracımızı değerli hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız, ama Cenab-ı Allah çok fazla kullandırmayı nasip etmesin. Yangında, felakette kullandırmasın inşallah, daha değişik amaçlarda kullandırsın." temennisinde bulundu.

Reklam
Reklam

Aracın maliyetinin eski para ile bir trilyon 487 milyar lira, yeni para ile de yaklaşık 1,5 milyon lira olduğunu kaydeden Patla, şunları söyledi: "Kısacası bir servet. Bu aracın en önemli özelliği 45 metre yüksekliğe ulaşabilmesidir. İtfaiye filomuzda böyle bir aracımız yoktu. Ancak Aksaray'da yapılan iki büyük iş ve alışveriş merkezinin yüksekliği 45 metreye ulaştı. Bu aracımız her türlü elektronik sisteme sahip, kolaylıkla kullanılabilir durumda. 33 ton ağırlığındaki bu aracımız üzerinde 100 litre köpükle yangına müdahale yapılabiliyor. Olması gereken her türlü donanıma sahip."

İtfaiyenin 52 personeli ile görev yaptığını, 25-30 yaş aralığında görev yapan ekiplerin her ay çeşitli eğitimler aldığını belirten Başkan Nevzat Palta, İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin 2012 yılında toplam bin 500 yangın olayına müdahalede bulunduğunu söyledi.

Vali Selami Altınok da yeni alınan itfaiye aracının gelişen Aksaray’da ihtiyaç olduğunu belirterek şu görüşlere yer verdi: “Aksaray’ın özellikle mimari alanda varmış olduğu bu seviyeden sonra bu aracın alınması büyük bir ihtiyaç olduğunu belediye başkanımız görmüş. İnşallah Aksaray’da öyle büyük bir yangını, afeti görmeyiz. Ama onu temenni etmekle olmuyor. Mutlaka olabilir düşüncesi ile tedbirlerini almak lazım. Yeni alınan itfaiye aracı çok harika güzel bir araç. Başkanımıza teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Kurban kesimi ve yapılan duanın ardından yeni aracın kontak anahtarını Vali Selami Altınok ve Belediye Başkanı Nevzat Palta birlikte çevirerek aracı hizmete sundu. İtfaiye aracının tanıtımı sırasında 45 metre yüksekliğe kaldırılan yangın merdiveninden 15. katta meydana gelen yangın olayında yaralıların kurtarılması uygulamalı olarak sahnelendi.