45 Yıl Içtiği Sigara Yüzünden 2 Bacağını Kaybetti

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, Şırnak merkezde oturan 3'ü kız 9 çocuk babası Ahmet Şan, 12 yaşında başlayıp 45 yıl içtiği sigara yüzünden

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, Şırnak merkezde oturan 3'ü kız 9 çocuk babası Ahmet Şan, 12 yaşında başlayıp 45 yıl içtiği sigara yüzünden 14 kez çeşitli ameliyat geçirdi. Bir bacağını 1987 yılında, diğer bacağını ise 1992 yılında sigara yüzünden kaybeden Şan, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle sigara içenler için kendi durumunun ibretlik olduğunu söyledi.
Ahmet Şan, sigaraya nasıl başladığını anlatırken, "Ailemin tek çocuğuydum. Babam öldükten sonra annem bize baktı. O dönemde sigara içmeyen adamlar başlarını öne eğer, öyle dolaşırdı. 12 yaşına geldiğimde annem bana bir yelek ve bir tabaka alıp 'al oğlum iç' dedi" diye konuştu.
Sigara yüzünden defalarca ameliyatlar geçirdiğini ve iki ayağının kesildiğini anlatan Ahmet Şan, sigara içenlere seslenerek bırakmaları uyarısında bulundu. Şan, "Sigara düşmandır. Bazıları diyor ki, 'insan arkadaşını terk eder mi?' evet eğer arkadaşın sana ihanet ediyorsa, uçurumunda aşağı atarsın. Size zarar verdiği gibi çevrenizde bulunan insanlara da zarar veriyor. Ben sigara içtim 2 bacağımı kaybettim. Sizler yol yakınken dönün ve sigarayı bırakın. Benim durumuma düştükten sonra bıraksanız da artık bir şey ifade etmiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: