45 Yıllık Binada Son Meclis Toplantısı

Ödemiş Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan toplantısı Başkan Bekir Keskin başkanlığında gerçekleştirildi. 2013 yılının son...

Ödemiş Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan toplantısı Başkan Bekir Keskin başkanlığında gerçekleştirildi. 2013 yılının son meclis toplantısı aynı zamanda 1967 yılından beri hizmet veren belediye binasındaki son toplantı olurken, Dünya Engelliler Günü kutlamalarının yapıldığı Engelsiz Kahve’yle de canlı bağlantı yapıldı.

Toplam 14 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda birçok madde ilgili komisyonlarda görüşülmek üzere havale edildi. Toptancı Hali’ndeki kiracılardan alınacak teminat tutarı bin 500 TL olarak belirlendi. Saraçoğlu Toplu Konutları'nın tahsis yönetmeliği ilgili maddesi görüşülürken tartışmalar yaşandı. Bu madde de komisyonuna sevk edildi.

Reklam
Reklam

Ödemiş’in bazı caddelerinde ücretli otopark uygulaması konusu da görüşüldü. Saraçoğlu Caddesi’nde 181, Gazi Caddesi’nde 38, Akdeniz Caddesi’nde 20, Enstitü Caddesi’nde 15 ve İsmetpaşa Caddesi’nde 17 araçlık ücretli park uygulaması yapılması konusu da plan-bütçe komisyonuna sevk edildi. Bu komisyondan çıkacak kararın meclise geldikten sonra ilçe trafik komisyonunun onayına sunulacağı belirtildi. Normal gündemin son maddesi olan belediye meclisinin 2013 yılı çalışma takvimi oybirliği ile kabul edildi.

Ek gündem maddelerinden ilki olan, Ödemiş’e modern mezbaha ve et kombinası kurulması da görüşüldü. CHP’lilerin önerisiyle getirilen bu madde de plan-bütçe komisyonuna sevk edildi. Bu öneriyi sunan üyelerden CHP’li Hüseyin Kurt, “Ödemiş’te acilen bir modern et kombinası ve mezbaha ihtiyacı var. Hayvancılığın merkezi Ödemiş ama hayvancılarımız Turgutlu’da, Kemalpaşa’da kesim yaptırıyor. Biz Ödemiş’te hayvanımızı kestirecek yer bulamıyoruz. Hayvancılığın canlanması ve ayağa kalkması için Ödemiş’in böyle bir tesise ihtiyaç duyduğunu düşünüyoruz. Bu konuda belediye öncü olabilir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Bekir Keskin de, plan-bütçe komisyonu öncülüğünde hazırlanacak raporun ardından harekete geçilebileceğini ve bu konuda Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’ndan da destek istenebileceğini ifade etti.

KESKİN, ENGELSİZ MİNİBÜS MÜJDESİNİ CANLI YAYINLA VERDİ

Bir diğer ek gündem maddesi olan Ödemiş’teki engelliler için engelsiz minibüs alınması da oybirliği ile kabul edildi. Ödemiş’te engellilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ettiklerini belirten Başkan Keskin, engelsiz minibüsün alınması için üyelerin verdiği desteğe minnettar olduğunu da sözlerine ekledi.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde webcam aracılığıyla Ödemiş Belediyesi Engelsiz Kahve’de yapılan Dünya Engelliler Günü kutlamasına canlı bağlantı yapıldı. Belediye Meclisi’ni Ödemiş’te yayın yapan yerel TV kanalı ÖRT aracılığıyla takip eden engelli vatandaşlarla bilgisayar üzerinden yapılan bağlantıda Başkan Keskin, engelsiz minibüs müjdesini verdi. Engelliler için rahat bir kent yaratmayı hedeflediklerini dile getiren Keskin’in konuşması, Engelsiz Kahve’den büyük alkış aldı. Toplantının devamında, hem CHP’li hem de AK Partili üyeler 45 yıllık binadaki son toplantıyla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: