46 Bedenden 36 Bedene Düştü

95 kilo olan İngiliz Chris G, 8 ayda 34 kilo zayıflayarak 46 bedenden 36 bedene düştü.

95 kilo olan İngiliz Chris G, 8 ayda 34 kilo zayıflayarak 46 bedenden 36 bedene düştü. Chris zayıflama öyküsünü şöyle yazdı;

"Kuzenimin düğününde çekilen fotoğrafımı görünce, "Aman Tanrım neye benziyorum" dedim. Yüzüm yuvarlak olmuştu ve 46 beden kıyafet giyiyordum ve 95 kiloydum. Ve o anda zayıflamaya karar verdim.

Doğru şekilde beslenmeye ve yaşam tarzımı değiştirmeye karar verdim. Amacım daha sağlıklı, daha çok egzersiz yaparak, kendime daha fazla dikkat etmekti. Gerçekten aklımda kilo vermek yoktu ama eğer 22 kilo verebilirsem iyi olurum diye düşünmüştüm. Egzersiz için yürümeye başladım. Yemekten sonra yürüyecektim. Asansörün yerine merdivenleri tercih ettim. Yürüme mesafesindeki her yere yürüdüm, işe yürüyerek gittim. Yaptıklarımı kaydettim. Ayrıca, kadınlar için olan mutlivitaminlerden almaya başladım. Her gün 1,000 mg'lık midye kabuğu kalsiyumu içeren vitaminler kendimi enerjik hissetmemi sağladı.

Reklam
Reklam

Beslenmemde yaptığım en büyük değişiklik: Günde 2-3 öğün yerine daha az porsiyonlarla 6 öğün yemeye başlamamdı. İşe ve gittiğim her yere taze meyve, kraker, peynir, sebze, karışık meyve suları, su götürdüm. Acıkmamak için bunları her 2-3 saatte bir yedim. Tatlı tüketmedim ama canım istediğinde 2-3 bisküvi bisküvi ya da 2 top dondurma yedim. Öğünlerimi asla atlamadım ve tüm öğünlerimin sağlıklı olmasına özen gösterdim.

Diyetin ilk haftasında zayıflamaya başladım. Sadece 1 ay sonra 9 kilo zayıfladım. Diğer ay da yine 9 kilo zayıfladım. Sekizinci ayı tamamladığımda toplam 34 kilo vermiştim ve 61,5 olmuştum. Eski kiloma kavuşmuştum. Şu anda 63 kiloyum. Boyum 1.82 olduğu için daha gerçekçi bir kilom oldu. Asla kuzenimin düğünündeki gibi görünmeyeceğim.

Editörün notu: Sizin de başarılı bir zayıflama hikayeniz mi var? Eğer düzenli ve kalıcı bir zayıflama yönteminiz varsa bize gönderin, yayınlayalım! mail: ivillage@mynet.com