47 bin öğretmen alınacak

AK Parti, TBMM Başkanlığına 33 maddelik Torba Teklif sundu.

47 bin öğretmen alımını öngören teklif, evliliğin teşvik edilmesi amacıyla çeyiz hesabı programı başlatılmasını, doğum yardımı yapılmasını öngörüyor.

AK Parti, 33 maddelik yeni bir Torba Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca imzalı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

-"ÖN ÖDEMELİ KONUT SATIŞINDA DEVİR VEYA TESLİM SÜRESİ SÖZLEŞME TARİHİNDEN İTİBAREN KIRK İKİ AYI GEÇEMEYECEK"-

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanununda değişiklik yapan teklife göre, ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren kırk iki ayı geçemeyecek.

Reklam
Reklam

Teklifin gerekçesinde, bazı büyük çaptaki projelerin tamamlanmasının otuz altı ayda mümkün olamaması ve işini düzgün yapan firmaların dahi bu süre içerisinde tüketicilere konut teslimatı yapamamasından dolayı firmalar ağır cezalara maruz kalabildiği, bu sorunun önüne geçmek amacıyla ön ödemeli konut satışında, devir veya teslim süresinin kırk iki aya çıkarılması ihtiyacı doğduğu ifade edildi.

Ön ödemeli konut satışında, devir veya teslim tarihine kadar tüketicinin herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkı olacak. Sözleşmeden dönülmesi durumunda satıcı; konutun satışı veya satış vaadi sözleşmesi nedeniyle oluşan vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile taşınmazın teslimine altı ay ve daha uzun bir süre kaldığı durumda sözleşme bedelinin yüzde ikisine kadar, altı aydan daha az bir süre kaldığı durumda ise sözleşme bedelinin yüzde dördüne kadar tazminat ödenmesini isteyebilecek.

Sözleşmeden dönülmesi durumunda, tüketiciye iade edilmesi gereken tutar ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belge ile tüketicinin elde ettiği edinimler dönme bildiriminin satıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç altı ay içinde karşılıklı olarak iade edilecek.

Reklam
Reklam

Devre tatile konu taşınmazın ön ödemeli satılması durumunda, devir veya teslim tarihine kadar tüketicinin herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkı olacak. Sözleşmeden dönülmesi durumunda satıcı, taşınmazın teslimine altı ay ve daha uzun bir süre kaldığı durumda sözleşme bedelinin yüzde ikisine kadar, altı aydan daha az bir süre kaldığı durumda işe sözleşme bedelinin yüzde dördüne kadar tazminat talep edebilecek. Satıcı, yükümlülüklerini hiç ya da gereği gibi yerine getirmezse tüketiciden herhangi bir bedel talep edemeyecek. Sözleşmeden dönülmesi durumunda, tüketiciye iade edilmesi gereken tutar ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belge ile tüketicinin elde ettiği edinimler dönme bildiriminin satıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç altı ay içinde karşılıklı olarak iade edilecek.

-DEVRE TATİL AMAÇLI TAŞINMAZIN ÖN ÖDEMELİ SATIŞINDA DEVİR VE TESLİM SÜRESİ SÖZLEŞME TARİHİNDEN İTİBAREN KIRK İKİ AYI GEÇEMEYECEK-

Devre tatil amaçlı taşınmazın ön ödemeli satışında devir ve teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren kırk iki ayı geçemeyecek.

Reklam
Reklam

-47 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK-

Milli Eğitim Bakanlığına 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edilecek.

Öğretmen unvanlı kadrolardan 35.000 adedi ile Bakanlığa ait diğer hizmet sınıfları kadrolarından 2.320 adedine, Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 7'nci maddesi ve 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında yapılan atamaların dışında 31 Aralık 2015 tarihine kadar atama yapılacak. (ANKA)

Anahtar Kelimeler: