48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 135 kilometrelik Alanya-Alanya etabını kazanan Rabobank takımından Theo Bos, "Zor bir yarış oldu. Son düzlükte

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 135 kilometrelik Alanya-Alanya etabını kazanan Rabobank takımından Theo Bos, "Zor bir yarış oldu. Son düzlükte büyük bir çekişme oldu. Kaybederken yarışı kazandım. Kaybedebilirdim ama kazandığım için çok mutluyum" dedi.

Theo Bos, ödül töreninin ardından basın toplantısı düzenledi.

Son tura girerken her şeyin yolunda gittiğini, çok rahat olduğunu söyleyen Bos, "Son düzlükte üç sporcuya düştük. İki arkadaşımız geride kaldı. Son düzlükte büyük bir çekişme oldu. Kaybederken yarışı kazandım. Finişe doğru bir GrenEdge takımından bir sporcu ile sprinte kalktım. İkinci de olabilirdim ama kazandım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Alanya'da 2009'da finişe yaklaşırken Avustralyalı sporcu Darly Impey'e faul yaptığı tespit edilen ve bu yarıştan sonra komiserler kurulu tarafından ceza alarak uzun süre yarışlardan men edilen Theo Bos, bu konunun kendisine hatırlatılması üzerine, "Evet üç sene önce burada bir anım vardı. Kendimle hesaplaştım ve bunları unuttum. Onlar geçmişte kaldı. Açıkçası o defter kapandı. Artık o konuyla ilgilenmiyorum" dedi.

-"İtalya Turu'na hazırlanıyordum, Türkiye'ye geldim"-

Bir basın mensubunun "Yeni hedeflerin nedir-" sorusuna Theo Bos, "Bu yarışa son anda katıldım. İtalya için hazırlanacaktım. Bunu kendim için büyük bir fırsat ve imkan olarak görüyordum ama hesabım tutmadı, Türkiye'ye geldim. Geldiğim için de iyi yapmışım. Bir etap kazandım. Diğerleri için de varım ama arkadaşlarım da çok güçlüler. Onlar da kalan etaplarda güçlerini ortaya koyacak" diye konuştu.

İlk etabı kazanmaktan mutlu olduğunu söyleyen Bos, bundan sonraki yarışların daha da zor olacağını belirtti.

Bos, "Eksiklerim var. Bunları kapatacağım. Takım arkadaşlarımdan aldığım destek ve yardım için onlara büyük bir teşekkür borçluyum. Diğer arkadaşlarımdan da etap alacak sporcular var ama şunu söylemeliyim ki Rabobank takım olarak kendini çok geliştirdi. Bu da bizim farkımız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: