48 Öğrenci, 762 Bin Tl’lik İndirimden Yararlanacak

Eğitimde Kaliteyi Arttırma Derneği (EKAD), 23-24 Şubat tarihleri sarasında düzenlenen Düzey Belirleme Sınavı’nda başarı gösteren...

Eğitimde Kaliteyi Arttırma Derneği (EKAD), 23-24 Şubat tarihleri sarasında düzenlenen Düzey Belirleme Sınavı’nda başarı gösteren 48 öğrenciye plaket verdi.

Ünye Kültür Sarayı’nda yapılan programa Ünye Belediye Başkan Vekili Ali Kemal Mehel, okul müdürleri, EKAD’a üye dershane müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Programda konuşma yapan EKAD Başkanı Osman Keskin, sınava katılma oranının arttığını ve bu artışında son günlerde tartışılan dershanelere ihtiyaç olup olmadığı konusuna cevap niteliği taşıdığını belirtti. Keskin açıklamasında, “Dernek olarak 2. kez düzenlediğimiz Düzey Belirleme Sınavı’na bu yıl 5305 öğrenci katıldı. Geçen sene ile kıyaslandığında bu oran yüzde 25 oranında arttı. Bu da son günlerde tartışılan ve gündemde yer alan dershanelere ihtiyaç olup olmadığı sorusuna kamuoyunun verdiği cevap niteliğindedir. EKAD olarak gayemiz önce ilimizde sonra Türkiye genelinde eğitim olarak üst sıralara taşımaktır. EKAD olarak yaptığımız DBS’nin amacı Milli Eğitim’in temel ilkelerinden eğitimde fırsat ve imkan eşitliğine katkıda bulunmaktır. Sınava giren öğrencilerimiz gösterdikleri başarılara göre yüzde 25 ve yüzde 100 arasında değişen farklı burslar sağlanmıştır. Her ne kadar tek bir sınavın belirleyici olmadığını bilsek de Türkiye’de bir sınav gerçeği olduğunu biliyoruz. EKAD olarak yaptığımız geniş katılımlı DBS’ler öğrencilerin ve velilerin duyum tespiti yapmalarında katkıda bulunmuştur. Ünye’nin ulusal sınırlarındaki başarılarını artırmak ve daim kılmak için sizlerin desteği ile çalışmaya devam edeceğiz. Dereceye giren öğrencilerimizin velilerine, okul öğretmenlerini ve dershane öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Ünye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Duran ise konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilerin ücretsiz dershanelerde özel okullarda yer alması ile ilgili yüzde 3 ila yüzde 10 arasında kontenjanı olduğunu belirterek, “Dershaneler veya özel okullar yüzde 100’lük ücretsizlikten öğrencilerin yararlanması ile ilgili eğitim başlamadan önce ‘Ben fakirim, dershaneye veya özel okula verecek param yok’ diyerek öğrencinin velisi dershaneye veya okula dilekçesini verir, okuldaki veya dershanedeki komisyon araştırma sonucunda ben bu öğrenciyi yüzde 3 kontenjandan ücretsiz okuturum der. Bu gibi durumlarda da ortaya çıkabilecek kargaşa veya karışıklık gibi konuları önlemek adına şehit, gazi ve malul çocuklarını direk dershanelere ve özel okullara veriyoruz” diye konuştu.

Sınavda başarı gösteren 48 öğrenciye plaketleri takdim edilirken, bu yapılan sınavın neticesinde dağıtılacak olan toplam ödül miktarının 762 bin 300 TL belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: