48. Şiir İkindileri

Salihli'de 48'incisi düzenlenen Şiir İkindileri'nde şair Cengiz Bektaş Dionysos Onur Ödülü'ne, tiyatro sanatçısı Levent Kırca ise Dionysos Emek Ödülü'ne layık

Salihli'de 48'incisi düzenlenen Şiir İkindileri'nde şair Cengiz Bektaş Dionysos Onur Ödülü'ne, tiyatro sanatçısı Levent Kırca ise Dionysos Emek Ödülü'ne layık görüldü.

Salihli'de 27 yıllık geçmişe sahip, "Güz" ve "Bahar" teması ile yılda 2 kez gerçekleştirilen "Şiir İkindileri" etkinliğinin 48'incisi, mayıs ayında yaşamını yitiren eski Salihli Belediye Başkanı Zafer Keskiner anısına düzenlendi.

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, sanata verdikleri değer doğrultusunda, 27 yıldır sanatçı ve şairleri ağırlamaktan gurur duyduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Etkinlikte, Dionysos Şiir Ödülü'ne şair Cengiz Bektaş layık görüldü. Dionysos Sanat Emek Ödülü ise Levent Kırca'ya verildi. Kırca'nın ödülünü, Şiir İkindileri Editörü Tuğrul Keskin aldı.

Şair Rıfat Ilgaz'ın, Can Yücel'in oğlu Aydın Ilgaz'ın sunduğu özel bölümle anıldığı etkinlikte, Ezginin Günlüğü Grubu'nun kurucusu Hüsnü Arıkan da müzik dinletisi sundu.

48'inci Şiir İkindileri etkinliği kapsamında, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı Prof. Dr Kemal Kocabaş'ın "Köy Enstitüleri Fotoğraf Sergisi" sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Programa, CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz ve Özgür Özel, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ile şairler Abdulkadir Budak, Ali Cengizkan, Coşkun Şimşekli, Didem Gülçin Erdem, İlker İşgören, Mustafa Fırat ve Neşe Yaşın katıldı.

Muhabir: Çetin Karabıyık / Zeynep Hoşgörür

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz