49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü, "Elveda Katya" filmdeki performansıyla Anna Andrusenko'ya, "En İyi

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü, "Elveda Katya" filmdeki performansıyla Anna Andrusenko'ya, "En İyi Erkek Oyuncu" ise "Güzelliğin On Par'etmez" filmindeki rolüyle Abdülkadir Tuncer'e verildi.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Hülya Avşar, festivalin kapanış galası ve ödül töreninde yaptığı konuşmada, jüride görev yapmaktan onur duyduğunu kaydetti. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı yoğun günler geçirdiklerini belirten Hülya Avşar, "Benim için aslında seyrettiğimiz bütün filmler öylesine emek verilmiş filmler ki hepsi ödüle layık. Birbirinden ayırmak çok zor oldu. Festival sebebiyle altını çizmemiz gereken filmler vardı. Neredeyse oy birliğiyle kararlar alındı" dedi.

Reklam
Reklam

En İyi Kadın Oyuncu ödülü, "Elveda Katya" filmindeki rolüyle Anna Andrusenko'nun oldu. Andrusenko'ya ödülünü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu verdi. Andrusenko, ödülünü almasının ardından heyecanlanarak kürsüye çarptığı Altın Portakal heykelciği kırıldı.

En İyi Erkek Oyuncu ödülünü, "Güzelliğin On Par'etmez" filmindeki rolüyle Abdülkadir Tuncer kazandı. Tuncer'e ödülünü Jüri Başkanı Hülya Avşar verdi.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, "Küf" adlı filmdeki rolüyle Tansu İçer'in oldu. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü ise "Güzelliğin On Par'etmez" adlı filmdeki rolüyle Lale Yavaş aldı. Heyecanlı olduğu için konuşmakta güçlük çeken Yavaş, "Anneanneme selamlar söylüyorum" dedi.

Yarışmada SİYAD En İyi Ulusal Film ödülünü "Zerre", En İyi Kurgu ödülünü, "Güzelliğin On Par'etmez" , En İyi Sanat Yönetmeni ödülünü "Zerre" adlı filmdeki çalışmasıyla Tora Aghabayova kazandı. En iyi Görüntü Yönetmeni ödülü ise "Pazarları Hiç Sevmem" ile Florent Herry'nin oldu.

Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü "Küf"e, Behlül Dal Jüri Özel Ödülü ise "Güzelliğin On Par'etmez" filmindeki rolüyle Yüşa Durak'a verildi.

Reklam
Reklam

Antalya Kent Konseyi Özel Ödülü ise "Elveda Katya"nın oldu.

(Sürecek)

Muhabir: Güç Gönel / Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: