49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Hüseyin Tabak'ın yönettiği "Güzelliğin On Par'etmez" filmi "En İyi Film", "En İyi Senaryo",

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Hüseyin Tabak'ın yönettiği "Güzelliğin On Par'etmez" filmi "En İyi Film", "En İyi Senaryo", "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerinin de aralarında bulunduğu 6 dalda ödül kazanarak festivalin en çok ödül kazanan filmi oldu.

Türkiye'den ailesi ile Avusturya'ya göç etmek zorunda kalan 12 yaşındaki bir çocuğun, gittiği yerde Almanca konuşamaması ve bu nedenle sınıf arkadaşı olan kıza aşkını anlatamamasının anlatıldığı, "Güzelliğin On Par'etmez" filmindeki rolüyle Abdülkadir Tuncer "En İyi Erkek Oyuncu", oyuncu Lale Yavaş "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu", Yüşa Durak ise "Behlül Dal Özel Ödülü"nü kazandı. Film, aynı zamanda "En İyi Kurgu", "En İyi Senaryo" ve "En İyi Film" ödüllerini de aldı.

Reklam
Reklam

Festivalde "Güzelliğin On Par'etmez" filminin ardından en çok ödülü, Erdem Tepegöz'ün yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği "Zerre" filmi kazandı. Film, "SİYAD Özel Ödülü", "En İyi Sanat Yönetmeni", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi ilk Film" ödüllerinin sahibi oldu.

Ahmet Sönmez'in yönetmenliğini üstlendiği "Elveda Katya" adlı filmin aldığı ödül sayısı ise 3'te kaldı. Antalya Kent Konseyi Özel Ödülü ve En İyi Müzik ödüllerini alan film, Anna Andrusenko'ya da "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü getirdi.

Ali Aydın'ın yönettiği "Küf" filmi ise Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'nü kazanırken, Tansu Biçer ise bu filmdeki rolüyle, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Festivalde Rezzan Tanyeli'nin "Pazarları Hiç Sevmem" filmi En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü aldı. Ali Adnan Özgür'ün yönetmeni olduğu "Toprağın Çocukları" adlı film ise Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

-Tartışmalı filme ödül yok-

Ensest konusunun işlendiği gerekçesiyle tartışmalara neden olan, Çağatay Tosun'un "Derin Düşün-ce" adlı filmi ise festivalden eli boş döndü. "Hile Yolu", "Umut Üzümleri" ve "Evdeki Yabancılar" adlı yapımlar da festivalde hiç ödül kazanamayan filmler oldu.

Reklam
Reklam

(Bitti)

Muhabir: Güç Gönel / Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: