49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru

69. Uluslararası Venedik Film Festivali'nin "Genç Aslan ödülünün sahibi "Küf" adlı film, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışan

69. Uluslararası Venedik Film Festivali'nin "Genç Aslan ödülünün sahibi "Küf" adlı film, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışan filmler arasında yer alıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Venedik Film Festivali'nden "Genç Aslan" ödülüyle dönen Ali Aydın'ın "Küf" adlı filmi, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yarışma filmleri arasında bulunuyor. Venedik'te "Altın Aslan" ödülüne değer görülen Güney Koreli yönetmen Kim Ki-Duk'un "Pieta" adlı filmi de "Ustaların Gözünden" başlığı altında Altın Portakal'da gösterilecek.

Reklam
Reklam
  1. Uluslararası Venedik Film Festivali'nde Ali Aydın'a en iyi ilk yönetmenlik ödülü kazandıran ve dünya prömiyerini Venedik'te yapan "Küf"ün başrollerini Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer paylaşıyor. 18 yıldan bu yana kayıp olan oğlunu arayan, demiryollarında yol bekçisi olan Basri'nin, toplum tarafından yalnızlaştırılmasını ve vicdanın insanı ummadığı bir anda nasıl çepeçevre sarabileceğini anlatan "Küf"ün senaryosu da Ali Aydın'a ait.

    Venedik Film Festivali'nde Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası (International Film Critics Week) bölümünde gösterilen 9 filmden biri olan "Küf", Saraybosna Film Festivali'nde Work in Progress Ödülü'ne de değer görülmüştü.

  2. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi film seçilen 'Çoğunluk' filmi de 67. Venedik Film Festivali'nde "Geleceğin Aslanı" ödülüne layık görülmüştü.

    Altın Portakal'da gösterilecek "Altın Aslan" ödülünün sahibi "Ustaların Gözünden" adlı film de Güney Koreli Yönetmen Kim Ki-Duk'un son çalışması. Filmde kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünen, mafya adına haraç toplayan acımasız bir adamın, yaşamına annesi olduğunu iddia eden bir kadının girmesiyle yaşadığı değişim anlatılıyor.

    Muhabir: Yusuf Karadağ / Hatice Özdemir

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: