49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ‘şiddetin Renkleri’ Sergisi

Bu yıl 49'uncu kez düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Şiddetin Renkleri’ adlı sergi...

Bu yıl 49'uncu kez düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Şiddetin Renkleri’ adlı sergi 8 Ekim pazartesi günü izleyiciyle buluşacak.

Kadına yönelik şiddeti konu edinen “Şiddetin Renkleri” adlı sergi, 8 Ekim 2012 Pazartesi günü saat 11.00’de Muratpaşa Belediyesi sergi alanında açılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali programı kapsamında açılacak sergide, fotoğraf sanatçısı Hülya Ambarlı video art çalışmasıyla, ressam Sevil Kılınç ise tablolarıyla ortak bir projeye imza atacak.

Reklam
Reklam

Hülya Ambarlı’nın video-art çalışmasında yer alan 40’ın üzerindeki fotoğrafta; şiddetin kadının türlü görünümleri ardına saklanmış, “her şey yolunda” dermiş gibi görünen bakışlarda gizlenmiş “kansız ve renksiz” biçimleri deşifre ediliyor. Ambarlı, kadınlara uygulanan şiddetin, fiziksel şiddet dışındaki biçimlerle görünmez kılındığına dikkat çekmek için, videodaki fotoğrafik görüntülerde açık-fiziksel şiddet görüntülerine yer verilmediğine dikkat çekiyor.

Sevil Kılınç’ın “Şiddetin Renkleri” projesinde yer alan resimlerinde, renkler yoluyla, kadın bedeni ve kimliği üzerinden şiddetin biçimleri ve dönüşümleri görünür kılınıyor. Sessiz çığlık metaforunun öne çıktığı figürlerde, parçalanma ve ötekileştirmenin kadın bedeni üzerindeki yansımaları ele alınıyor.

Kılınç’ın yağlıboya çalışmaları çeşitli boyutlarda 12 eserden oluşuyor. Kılınç’ın, poliüretan köpükten 100 santimetrelik 3 adet stilize kadın bedeni ise, “Bekaret-Tabu-Tüketim” adı altında video-art ile birlikte sergileniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: