5 Araçta 200 Bin Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 5 araçta 200 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Osmaniye...

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 5 araçta 200 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Doğu ve Güneydoğu illerinden temin edilen yüklü miktardaki yurda kaçak yollardan giren sigaranın, kiralık otomobil ve ağır tonajlı araçlar ile batı bölgesinde bulunan illerde pazarlanmak üzere Osmaniye üzerinden götürüleceği bilgisine ulaştı.

Emniyet güçleri bilgiler doğrultusunda şehrin giriş çıkışlarındaki kritik noktalarda uygulama başlattı. Uygulama noktasında şüphe üzerine durdurulan, makarna ve cips yüklü kapalı kasa 1 kamyon, kağıt avlu, peçete ve kolilenmiş plastik elbise askıları yüklü 1 TIR'da yapılan aramada zula olarak tabir edilen özel bölme içerisinde ve 3 otomobilin bagajında büyük boy naylon poşet ve karton kolilerde toplam 200 bin paket değişik markalarda yurda kaçak yolla sokulan sigara ele geçirildi. Ele geçirilen sigaraların gümrüklendirilmiş yaklaşık değerinin 1 milyon 280 bin lira olduğu tespit belirtilirken 5 araca el konuldu.

Reklam
Reklam

Olayla ilgili 7 şahıs hakkında 5607 ve 4733 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından yasal işlem yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: