5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Türkiye'nin kadınlara politik hakların verilmesi konusunda dünyadaki öncü ülkelerden biri olduğunu bildirdi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Türkiye'nin kadınlara politik hakların verilmesi konusunda dünyadaki öncü ülkelerden biri olduğunu bildirdi. Günnar, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınların sadece yılın bir gününde değil tüm günlerinde aynı sevgi ve duyarlılıkla hatırlanması gerektiğini belirtti. Yürürlüğe giren yasa ile 'Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı' tanındığını ifade eden Günnar, şöyle devam etti: "Gazi Mustafa Kemal bu hakları, Avrupa'nın bazı ülkelerinden daha önce Türk kadınına vermiştir. Bu hakla yüzyıllar boyunca ataerkil toplumun, erkek egemenliğinin gölgesinde yaşayan kadınlarımıza 'vatandaş' olma bilinci ve eşitliği getirilmiştir. 'Cennet anaların ayakları altındadır' diyen bir inanca sahip millet olarak kadınlara hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye kadınlara politik hakların verilmesi konusunda dünyadaki öncü ülkelerden biridir." Günnar, Türkiye'de kadın hakları konusunda en kapsamlı çalışmaların AK Parti hükümeti zamanında yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "TBMM de çıkarılan yasalarla kadın haklarının uygulamaya geçirilmesi adına önemli mesafeler alınmıştır. AK Parti hükümeti olarak kadınlarımızın Meclis'te daha çok yer almalarını sağladık. 2004 yılında kadın erkek eşitliği Anayasaya girdi. Devletin bu eşitliği sağlama sorumluluğu ilk defa tanımlandı. Meclis'te ilk defa Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuruldu. Kadına pozitif ayrımcılık da yine bizim çalışmalarımızın bir sonucu oldu." Kadınların artık başörtülü kamuda çalışabildiklerine dikkati çeken Günnar, sözlerini şöyle tamamladı: "Son olarak TBMM genel kurul salonunda başörtülü kadın milletvekillerimiz de yer alabiliyor. Kadının özgürlüğü Türkiye'nin özgürlüğüdür. Kadın hakları konusundaki çalışmalarımız devam edecektir. Kadınlarımız sadece yılın bir gününde değil tüm günlerinde aynı sevgi ve duyarlılıkla hatırlanmalıdır. Bu vesile ile başta bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce onurlu şehit anası olmak üzere tüm kadınların bu anlamlı günlerini kutluyor, kadınlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: