5 aylık bebekleriyle kura çekimine katıldılar

Meslek öncesi eğitim sürelerini tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen 11. Dönem 344 adli yargı hâkim...

Meslek öncesi eğitim sürelerini tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen 11. Dönem 344 adli yargı hâkim ve savcı adayının ad çekme töreni Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirildi. Bu mutlu günlerinde hâkim ve savcıları, aileleri de yalnız bırakmadı.
Bilgisayar ortamında çekilen kuralar sırasında genç hâkim ve savcılar, arkadaşlarının görev yeri belli olduğunda alkışladı. Özellikle görev yeri Hakkâri Şemdinli'ye çıkan bir hâkim, salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.
Kura çekiminde dikkat çekici görüntüler de yaşandı. Kimi hâkim ve savcılar eşleriyle geldi. Ailelerinde katıldığı törende, Karakaş ailesi de 5 aylık bebekleriyle kura törenine katıldı. Nurullah ve Gülcan Karakaş çiftinin görev yeri olarak ise Akşehir belirlendi. Leyla adlı 5 aylık çocuk ise bu mutlu günde anne ve babasını yalnız bırakmadı. Kura çekimi olduğunda Karakaş ailesi, mutluluğunu bebeklerini öperek yaşadı. Duygularını dile getiren Karakaş ailesi, çok mutlu olduklarını uzun bir çalışma sonucu böyle bir günü yaşadıklarını ifade etti.
Görev yerleri belli olan hâkim ve savcılar ise Türkiye'nin her yerinin vatan olduğunu belirterek her yerde seve seve görev yapacaklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz