5 bebek mezardan çıkarıldı

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden 13 bebekle ilgili araştırma, inceleme ve soruşturmalar devam ederken pazar günü toprağa verilen 5 bebeğin cesedi, savcılığın talimatıyla mezarından çıkarıldı. Bebeklere Adli Tıp'ta otopsi yapılarak, kesin ölüm sebepleri araştırılacak.

Bornova Yeni Mezarlık 1 ada 1590 nuramaralı mezara defnedilen Ali Metin Doğan ile Gülseren Doğan çiftinin bebekleri de savcı nezaretinde çıkarıldı. Anne ve babasının Mertkar ismini vermeyi düşündüğü bebek, mezarlıkta çalışanları da üzdü.

Reklam
Reklam

Savcının gelmesinden 15 dakika önce kabri sulayan görevliler, bebeğin çıkarılacağını duyunca şaşırdı. Polis eşliğinde gelen görevliler, 1 kilogram ağırlıkta doğduktan sonra hayatını kaybeden bebeği tabuta koyup cankurtaranla adli tıbba götürdü.

Ali Metin ile Gülseren Doğan çiftinden sonra mezardan çıkarılacak bebeklerin anne ve babaları şunlar: Mehmet Emin Bilinmiş ve Perihan Bilinmiş (İzmir), Mehmet Özölçer ve Halime Özölçer (İzmir), Uğur Kır ve Senem Kır (Beydağ), Halit Can ve Halide Can (Akhisar).