5 bin kişilik Rasim Paşa Camii'nin temeli törenle atıldı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde yaptırılacak 5 bin kişilik Merkez Rasim Paşa Camii'nin temeli törenle atıldı. Dr....

Sakarya'nın Hendek ilçesinde yaptırılacak 5 bin kişilik Merkez Rasim Paşa Camii'nin temeli törenle atıldı.
Dr. Ayhan Kızıl Caddesi üzerinde yapılacak caminin temel atma törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek Müftüsü Ekrem Saylan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.
37,5 metre kubbe genişliği ile Türkiye’nin en büyük kubbeli camilerinin arasına gireceği bildirilen 5 bin kişilik caminin temel atma töreninin başında dünya ikincisi Recep Yasan, Kur’an-ı Kerim okudu.
Törende konuşan Vali Büyük, Hendek ilçesinin yaptığı hizmetlerle ismini artık Türkiye'nin ötesine taşıyan güzel bir ilçe olduğunu belirtti.
Büyük, şöyle konuştu: "Bugün temelini attığımız camii, yer altından gökyüzüne ve kıyamete kadar Allah'ın evi haline gelen, insanoğlunun Yaradan'ı tanıması ve ona ibadet etmesi için kurulan mekan. Emeği geçen herkes için büyük bir sevap oluşturacak. Katılan destek veren, maddi yardımı olan herkese teşekkür ediyorum."
"Geçmişte bu tür camileri ecdadımız yapıyordu, onunla biz bütün dünyaya karşı övünüyorduk" diyen Küçük, Türkiye'nin dünya çapında bir ülke haline gelmesinin yapılan hizmetleri ve eserleri de farklı hale getirdiğini vurguladı.
Büyük, "Hendek'te belirli ölçüleri, mimari özelliği ile estetiği ile dünya çapında bir camii yapılıyor. Bu ülkemizin, milletimizin, devletimizin artık ne kadar güçlü, itibarlı olduğunun da bir emaresi. Böyle büyük projeleri düşünebilen, bunları yapabilen bir milletin ferdi olmaktan,bunların yapılmasına hizmet eden devlet adamları da bizler için birer gurur ve mutluluk vesilesi oluyor. Böyle güzel bir eserin başlangıcında bulunmaktan mutluluk duyuyorum.İnşallah bitmesi de nasip olur." ifadelerini kullandı.
Hendek Müftüsü Ekrem Saylan’ın duasıyla, Rasim Paşa Camii’nin temeli atıldı.
Program sonrasında törene katılanlara aşure ikram edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz