5. Büyükelçiler Konferansı-Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Brezilya Dışişleri BakanıPatriota Ve İsveç Dışişleri Bakanı Bildt Ile Görüştü

İZMİR (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota ve İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile görüştü.

İZMİR (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota ve İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile görüştü.

Bakan Davutoğlu, 5. Büyükelçiler Konferansı İzmir programı kapsamında Swiss Otel Grand Efes Oteli'nde konuk bakanlarla ayrı ayrı biraraya geldi.

Görüşmelerde Brezilya Dışişleri Bakanı Patriota, Bakan Davutoğlu'nu ülkesine davet etti ve uzun zamandır gerçekleşmeyen bu ikili ziyareti beklediklerini vurguladı. Davutoğlu da bu ziyareti en kısa sürede gerçekleştirmeyi arzuladığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Latin Amerika'daki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Türkiye'nin bölgedeki ekonomik gelişmeleri nasıl değerlendirebileceği ele alındı.

Türkiye ile Brezilya arasında işadamları ve üniversiteler nezdindeki işbirliğinin de öneminin altı çizildi, İsveç ile birlikte üç ülkenin işbirliğinin artarak sürmesinin yararına değinildi.

Davutoğlu'nun İsveç Dışişleri Bakanı Bildt ile görüşmesinde Bildt, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretinin beklendiğini belirtti, Davutoğlu'nu ikili ziyaret için ülkesine davet etti.

Bildt'in Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan ziyaretlerindeki izlenimlerini aktardığı görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri ve Kıbrıs'taki gelişmeler ele alındı, Balkanlardaki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

İkili görüşmelerin ardından üç bakan üçlü bir görüşme de yaptı.

Muhabir: Senem Yazıcı/Nevbahar Kabaklı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: