5 çocukları ölen aile, büyük çocukları için şifa arıyor

Sakarya'da 5 çocuğu çeşitli hastalıklardan hayatını kaybeden aile, kas erimesi hastalığına yakalanan 15 yaşındaki oğullarını...

Sakarya'da 5 çocuğu çeşitli hastalıklardan hayatını kaybeden aile, kas erimesi hastalığına yakalanan 15 yaşındaki oğullarını kurtarmak için yardım bekliyor.

Geyve ilçesinde yaşayan Zübeyde (35) ve Cesim Sürmeli (38) çifti, 20 yıllık evlilikleri boyunca sırasıyla Tuncay, Cansel, Cihan (15), Nuray (10), Kenan, Eyüphan, Bayram (8), Nazlı (4) ve Ezgi ismini verdikleri 9 çocuk sahibi olmuş. Çiftin çocuklarından 5'i henüz yaşlarını dahi doldurmadan hayatını kaybetmiş. Sürmeli çiftinin hayattaki 4 çocuklarından en büyüğü olan Cihan da kas erimesi hastalığıyla mücadele ediyor. Çift, durumu her geçen gün kötüye giden Cihan'ın hastalığına şifa arıyor. Bir kez daha evlat acısı yaşamak istemeyen çift, uzanacak yardım elini bekliyor.

Reklam
Reklam

İnşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlayan Cesim Sürmeli, ölen 4 çocuğuna doktorların teşhis dahi koyamadığını söyledi. En son geçen yıl Ramazan ayında toprağa verdikleri kızları Ezgi'yi çaresizlik yüzünden kaybettiklerini anlatan Sürmeli; "Çocuklarımın hepsi yaşlarını doldurmadan öldü. En son ölen kızım Ezgi'ye lösemi teşhisi kondu. İlik nakli gerekiyordu. Bayram'ın iliği kardeşine uydu. Ankara'da tedaviye götürdük. Doktorlar 6-7 ay hastanede kalması gerektiğini söylediler. Yeterli paramız yoktu ve diğer çocuklara bakacak kimsenin olmaması nedeniyle hastanede fazla duramadık. Kızım hastaneden çıktıktan bir kaç gün sonra öldü. İnsanlar neden bu kadar çocuk yaptınız? diye soruyor. Dünyaya getirdiğimiz çocuklar peş peşe öldü. Eşim ve ben uzaktan akrabayız. Doktorlar genetik olabileceğini söyledi." dedi.

Tek amacının hasta olan çocuğunu iyileştirmek olduğunu kaydeden Sürmeli, şunları söyledi: "Hastalığı her geçen gün kötüye gidiyor. Yürümekte zorluk çekiyor. Bu yıl uzak olduğu için liseye gönderemedim. Açık öğretime kaydını yaptırdım. Derslerine evde çalışıyor. Kardeşleri ona yardımcı oluyor. Sınavlara özel araçla götürüyorum. Doktorlar hastalığın tedavisinin zor olduğunu söyledi. Allahtan ümit kesilmez."

Reklam
Reklam

Evlat acısının çok zor olduğunu belirten anne Zübeyde Sürmeli ise bir kez daha evlat acısı yaşamak istemediğini söyledi.

Hastalığına rağmen eğitimine devam eden Cihan ise iyileşmek ve futbol oynamak istediğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz