5 dakikada stresi yenmenin 5 yolu

Stres atmanın basit yolları...

Hayatımızda bizi strese sokan ne çok şey var! En iyi stres ilacı gözleri kapatıp derin bir nefes almak. Ama bu her zaman işe yaramayabiliyor. Zamanınız az da olsa bu kısa süreyi stres atmak için geçirmek günün kalanını mutlu bir şekilde sonlandırmak için çok önemli.

İşte size 5 dakikada stres atma yolları...


Kısa bir yürüyüş yapın

Özellikle güneş ışığı altındayken beş dakikalık kısa bir yürüyüş yorgun zihninize çok iyi gelir. Her ne kadar ofisten çıkıp yürüyüş yapmak size fazlasıyla zor bir iş gibi gelse de temiz hava ve biraz güneş ışığı hem ruh halinizde hem de enerjinizde büyük bir değişim yaratacak. Geri döndüğünüzde işinize tazelenmiş bir zihinle daha kolay odaklanabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Naneli çay için

Sıcak bir nane çayının strese iyi geldiği biliniyor. Ama araştırmacılar naneli çayı koklayanlarda anksiyete ve halsizliğin yüzde 20; gerilimin yüzde 25 oranında azaldığını ortaya koydu.


Masanızda esneme hareketi yapın

Saatlerce masada oturduktan sora stres, kendini bel, boyun ve omuz ağrısı olarak forma kavuşturabilir. Vücudunuzun kasıldığını hissettiğinizde ellerinizi başınızın arkasında birleştirip sırtınızı ve boynunuzu esnetin. Daha sonra sağ kolunuzu düz uzatın, avuç içiniz karşıya baksın. Sol elinizle sağ elinizi parmak uçlarınızı tutarak geriye doğru esnetin. Bileklerinizi çevirerek ellerinizi rahatlatabilir, daha sonra kollarınızı yukarı düz uzatıp ellerinizi tepede birleştirerek bedeninizi sağ yana ve sol yana bükerek belinizi esnetebilirsiniz.


Annenizi arayın

Yalnızken ve stresliyken en iyi ilaç, anneyi aramak. Bir araştırmaya göre annenin sesini duymak, stresle mücadele eden oksitosin hormonunun açığa çıkmasına yardım ediyor. Siz de kendinizi endişeli ve gergin hissediyorsanız annenizi ya da en yakın arkadaşınızı arayıp konuşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Mutluluk veren sağlıklı atıştırmalıklara başvurun

Dikkatinizi telefon, bilgisayar ya da başka herhangi bir işe ya da bir kişiye vermeden küçük bir parça bitter çikolata atın ağzınıza. Hızla değil, yavaş yavaş, tadına vararak eritin ağzınızda. Acı çikolata, vücudunuzdaki stres hormonlarının seviyesinin azalmasına yardım eder. Yanında bir de siyah çay içebilirsiniz. Uzmanlara göre siyah çay, stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyesinin düşmesine yardım eder.