5. Geleneksel Aşıklar Bayramı Başladı

Sorgun Ozanlar Yazarlar ve Şairler Derneği (SOYDER) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Geleneksel Aşıklar Bayramı" başladı.

Sorgun Ozanlar Yazarlar ve Şairler Derneği (SOYDER) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Geleneksel Aşıklar Bayramı" başladı.

Dutluk Parkı'nda ozanların methiye ve atışmalarıyla başlayan Aşıklar Bayramı'na bir çok kentten şair ve ozan katıldı.

SOYDER Başkanı Abdullah Erol, açılışta yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sorgun Belediyesinin katkılarıyla 5 yıldır aralıksız düzenledikleri geleneksel Aşıklar Bayramı'na büyük bir katılım olduğunu söyledi.

Etkinliklerin 2 gün süreceğini belirten Erol, "5. Geleneksel Aşıklar Bayramımıza Türkiye'nin tanınmış ozan ve şairleri katılıyor. Sorgunlulara bayram şenliği içerisinde güzel bir gün yaşatmayı amaçlıyoruz. Etkinliklerimiz, taşlama, divan dalı, leb değmez dallarında yapılacak olan gösterilerin ardından, aşıklara plaket ve katılım belgelerinin verilmesi ile sona erecek" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney / Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: