5. Geleneksel Sancaktepe Satranç Turnuvası Başladı

Geleneksel Sancaktepe Gelişimin Merkezi, Satranç Turnuvası'nın beşincisi başladı. Sancaktepe ilçesindeki okulların katıldığı turnuvada, milli sporcuların...

Geleneksel Sancaktepe Gelişimin Merkezi, Satranç Turnuvası'nın beşincisi başladı. Sancaktepe ilçesindeki okulların katıldığı turnuvada, milli sporcuların körleme gösterisi büyük ilgi çekti.

Ev sahipliğini ve sponsorluğunu Sancaktepe Belediyesi’nin yaptığı Sancaktepe İlçesi Okullar arası 5. Satranç Turnuvası başladı. Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ‘Okullararası Satranç Turnuvası’ Samandıra Kültür Merkezi’nde yapılıyor.

Reklam
Reklam

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, eğitimde satrancın önemine değinerek, öğrenci gelişimine yapmış olduğu katkılardan bahsetti.

Başkan Erdem, turnuvanın bu yıl beşincisini yaptıklarını hatırlatarak, "Satranç, insanın fikri gelişiminde rolü en fazla olan spordur. Beyni çalıştırırken aynı zamanda sabrı, disiplini, stratejiyi, bütünü görebilmeyi, organizasyonu, kurgulamayı da öğretir. Bu yüzden genç beyinlerin sağlıklı gelişiminde önemi büyüktür” dedi.

Başkan Erdem ayrıca, günlük hayatın gerçeklerinden ortaya çıkan zihinsel bir spor olan satrancın, çocuğu hayata hazırlamada ve hayatla bağ kurmasında son derece kullanışlı bir araç olduğunu belirtti.

Turnuvanın ilk gününde Türkiye’nin dünya çapındaki yeni şampiyonu Kıvanç Haznedaroğlu, körleme maç gösterisi ile dikkatleri üzerine çekti. Tek başına 4 rakiple gözleri kapalı taşların yeri söyleyerek oynayan Haznedaroğlu, izleyenleri şaşırttı.

Gerçekleştirilen turnuvaya, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, belediye başkan yardımcıları, ilçe milli eğitim ve şube müdürleri, Satranç Federasyonu İstanbul Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Programa ayrıca, milli sporcular; Kıvanç Haznedaroğlu, Emre Can, Barış Esen, Kübra Öztürk, Betül Cemre Yıldı’da katıldı.

Reklam
Reklam

26 Nisan Cuma günü yapılacak final maçları sonunda derece alanlar için Samandıra Kültür Merkezi'nde ödül töreni düzenlenecek. Yarışma; ümitler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisi şeklinde yapılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: