'Genç İnovatif Girişimcilik Projesi Final Fuarı'nın açılışını ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu yaptı. Pehlivanoğlu, "Projenin temelinde, Türk gençliğinin yaratıcılığının desteklenmesi, yeniliğin öneminin vurgulanması ve sürdürülebilir bir ekonominin oluşması yer alıyor" dedi.
Türk Eğitim Derneği'nin (TED) Amerika Devletleri Ankara Büyükelçiliği desteği ile yürüttüğü 'Genç İnovatif Girişimcilik Projesi' kapsamında düzenlenen 'Genç İnovatif Girişimcilik Projesi Final Fuarı'nın açılışı TED Ankara Koleji Vakfı Okulları'nda ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Ricciardone, "Bu programda, her zaman yenilikçi ve özgün projeler geliştiriliyor. Hepinizin, Türk gençliğinin potansiyeline ve yalnızca Türkiye'de değil tüm dünyada değişim yaptıracak ürünler geliştirdiğine inanıyorum" diye konuştu.
Bu yıl programın ilk evresinin sonuna gelindiğini anlatan Ricciardone, geçtiğimiz 5 yıl boyunca 30 ilden yüzlerce öğretmene ve 3 binin üzerinde gence ulaşıldığını ifade etti. Bir milletin gerçek zenginliğinin 'insanların yaratıcı fikirleri' olduğuna dikkati çeken Ricciardone, geliştirilen başarılı projeler için öğrencilere tebrikte bulundu.
TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu ise, "Projenin temelinde, Türk gençliğinin yaratıcılığının desteklenmesi, yeniliğin öneminin vurgulanması ve sürdürülebilir bir ekonominin oluşması yer alıyor" dedi.
Fuara Türkiye'nin her bölgesinden katılım olduğunu söyleyen Pehlivanoğlu, bunun bir yarışma olduğunu ve kazanmayanların da büyük bir kazanım elde edeceğini vurguladı.
Türkiye'nin 20 ilindeki 34 okulda, 170 öğrenci, 34 sanal şirket kurarak daha önce hiç üretilmemiş ya da üretilmiş ürünler üzerinde tasarladıkları projeler sergiledi. Öğrenciler, ziyaretçilerden topladıkları hediye çeklerle projeleri için puan topladı. Öğrencilerin projelerini sergiledikleri standlarını gezerek ürünler hakkında bilgi alan Ricciardone, projesini beğendiği öğrencilere hediye çek verdi. Ricciardone, uzun süreli ekrana bakan kişiler için geliştirilen ve görme bozukluğunu azaltan gözlüğü taktı.
İşitme engelliler için geliştirdikleri 'Speaktive' isimli proje hakkında bilgi veren Pınar Nas, "Bu cihazı işitme engeliler koluna takıyor ve karşısındakiyle iletişim kurarken karşısındakinin konuştuklarını bu cihaz yazıya döküyor. Böylece, işitme engelli bunu okuyarak karşısındakinin ne demek istediğini anlıyor. Yazdığı cevap ise dışarıya ses olarak veriliyor" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz