5 günlük düşüş sonrası piyasalar...

Geçen hafta 5 gün boyunca düşen borsa, yeni haftaya yükselişle başladı.

Selçuk Altun - Mynet Borsa İstanbul (BİST), 283 puan artışla 68.215 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,42 oranında değer kazandı.

Geçtiğimiz hafta 2 lirayı aşarak tarihi rekor kıran dolar ise güne 1.9890 seviyelerinden başladı.

Geçen hafta boyunca satıcılı bir seyir izleyerek önemli kayıplar veren Borsa İstanbul, yurtdışının da toparlanmasının etkisiyle güne tepki alımlarıyla başladı.

Borsa İstanbul, geçen hafta 67.297 ile 73.693 bandı arasında geldi gitti ve haftayı yüzde 8,54’lük değer kaybı ile en aşağıdaki seviyesine yakın 67.932 seviyesinden kapattı.

Reklam
Reklam

Bugün için veri anlamında önemli bir açıklama olmayacak.

Sabah saatlerinde Asya tarafında gelişmekte olan ülkelerde yukarı yönlü hareketler görülüyor.

Endekste üst üste 5 iş gününde de aşağı yönlü hareket sonrasında tepki hareketi bekleniyor. Bu tepki hareketinin kalıcı olup olmayacağı ise Türkiye Merkez Bankası müdahaleleri sonrasında dolar tarafında yaşanacak geri çekilme ve gösterge tahvil faizinde meydana gelecek aşağı yönlü hareketler belirleyici olacak.

Teknik olarak bakıldığında, bu hafta yükselişlerde takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 68.250-68.900-69.650. Düşüşlerde ise destek olarak 66.450-65.685-64.100 seviyeleri takip edilecek.

GÖZLER ABD VERİLERİNDE OLACAK
Geçtiğimiz cuma günü boyunca Jackson Hole ve ABD verileri öncesinde tedirgin hava içinde olan küresel piyasalar, Cuma günü beklenenden kötü gelen ABD yeni ev satışları verisi sonrasında seyir yönünü değiştirerek pozitif sınırlar içine girdi ve haftayı pozitif kapattı. Cuma günkü tedirgin havada FED yetkililerinin yaptığı açıklamaların yarattığı kararsız havanın da etkisi görünüyordu.

Reklam
Reklam

Atlanta FED Başkanı Dennis Lockhart, ekonomik veriler iyi geldiği sürece varlık alımlarının azaltılmasını destekleyebileceğini söyledi. San Francisco FED Başkanı John Williams da varlık alımlarının bu yıl sonuna doğru düşürülmesi gerektiğini belirtti. Parasal genişlemeden yana olan tavrıyla bilinen St. Louis FED Başkanı James Bullard ise FED’in tahvil alımlarını azaltmadan önce ABD ekonomisinin durumunu ve enflasyonu değerlendirmek için daha çok zamana ihtiyacı olduğunu belirtti. Bütün bu açıklamalar sonrasında kötü gelen ev satışları verisinin piyasaları desteklediği ve alıcılı seyir getirdiği görülüyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)