5 Haziran Dünya Çevre Günü

Van'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Van'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Vali Tahirpaşa İlköğretim Okulu düzenlenen programda konuşan İl Müdürü Taha Al, Dünya Çevre Günü'nün 1972 yılından bu yana kutlandığını ancak buna rağmen sorunların her geçen gün büyümeğe devam ettiğini söyledi.

Van'da meydana gelen depremde yaşanan maddi ve manevi kayıpları hatırlatan Al, "Depremin verdiği bu kayıpların yanında ilimizde çevre kirliliğinin de yaşanmasına sebep olmuştur. Özellikle İnşaat ve hafriyat yıkıntıları başta olmak üzere, alt yapı,ulaşım, sanayi, ticaret gibi tüm yaşam alanlarında ciddi tahribatlar meydana gelmiştir. Şehrimizin bu sıkıntıları atlatması için elimizden gelen tüm çabayı göstermekteyiz" dedi.

Reklam
Reklam

Programda ortaöğretim okulları arasında düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Muhabir: Necat Hasar / Yahya Öylek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: