5 Haziran Dünya Çevre Günü

Eskişehir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Eskişehir Çevre, Sağlık, İzcilik, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ÇEVSAD) "5 Haziran Dünya Çevre

Eskişehir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Eskişehir Çevre, Sağlık, İzcilik, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ÇEVSAD) "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla Vilayet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, ilk olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamza Yıldız, ardından ÇEVSAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Can, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Yıldız, törende yaptığı konuşmada, kentlerde nüfusun hızlı artışı ve sanayileşmeyle yaşamın en büyük kaynağı olan çevrenin, kirlilikle karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Müdürlük olarak hafta kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Yıldız, "En Temiz Köy", "En Temiz sanayi Tesisi" ve "Ekolojik Yaşam Alanları" adlı proje yarışması, "çevre" konulu resim yarışması, "Atık Pil Toplama Yarışması" ve "Küresel Isınma" konulu karikatür yarışması ile ödül törenleri, panel ve sempozyumlar düzenleneceklerini bildirdi.

Konuşmanın ardın ÇEVSAD üyeleri Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi Saatli Park'a geçerek burada bir stant açtı.

ÇEVSAD Yönetim Kurulu Başkanı Can, stant açılışında yaptığı konuşmada, "Her nefese bir fidan, Eskişehir'e 700 bin fidan" adlı kampanya başlattıklarını anımsatarak, 2 yıl içinde Eskişehir'de 700 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini belirtti.

Muhabir: Fatih Doğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: