5 Haziran Dünya Çevre Günü

AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, “Çevreyi korumak, aynı zamanda insanı da korumaktır” dedi.5 Haziran...

AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, “Çevreyi korumak, aynı zamanda insanı da korumaktır” dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada çevrenin önemini dile getiren AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, “Gelecek kuşaklara iyi bir çevre bırakmak hepimizin görevidir. Hepimizin, çevre korumasına en üst düzeyde ihtimam göstermesi gerekmektedir. Çevre ile ilgili tedbirler, büyümenin, kalkınmanın olmazsa olmaz şartlarındandır. Sadece üretim ve tüketime, çevreyi dikkate almadan odaklanıp kalmak, bir süre sonra yaşanabilir çevreye sahip olmamızı imkansız hale getirecektir.

Reklam
Reklam

Bu bağlamda bütün insanların, toplumlarına, ülkelerine ve tüm dünyaya karşı sorumlulukları vardır” ifadelerini kullandı.

“Biz 'Elinizde bir fidan olduğu halde kıyametin koptuğunu görseniz dahi fidanı dikiniz' buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz. Doğal hayata sahip çıkmak tüm fertlerimizin ve kurumlarımızın görevidir.

Dünyamızda ve ülkemizde çevre bilinci ve sorumluluk duygusu artmıştır. İnsanımızın doğa tahribatı karşısındaki müdahaleleri artmıştır. Ve insanlarımızı yaşadıkları alanlarla ilgili hususlarda, çevreleri ile ilgili hususlarda söz sahibi yapmalı, duyarlılıklarına önem vermeliyiz. Konuşarak, tartışarak çevre ile ilgili konuları toplum olarak çözebiliriz.

Mutlu olmamız gereken bir husus var. Ülkemizdeki tepkiler değerlendirmeler ve tartışmalar, gelişmişliğimizin de bir göstergesidir. Gelişmiş ülkelerde çevre ile daha çok ilgilenilmektedir. Geri kalmış ülkeler daha çok faili meçhullerle ilgilenilmek zorunda bırakılıyorlar. Çevre ile ilgilenme imkanına ulaşmak, gelişmişlikle doğru orantılı bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır” diyen Akın, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

Reklam
Reklam

“Bu arada gelişmiş ülkelerin çevre sorunları daha büyük. Çünkü bu gruptaki ülkeler gelişme sürecinde çevrelerini daha çok kirletmiş durumdalar. Buna göre gelişmekte olan ülkeler yaşanmış örnekler önlerinde olduğu için gerekli tedbirleri almalıdırlar. Neticede, çevreyi korumak, aynı zamanda insanıda korumaktır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: