5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Suntopia Pegasos World Hotel ve TEMA tarafından bir dizi etkinlik düzenlenecek.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Suntopia Pegasos World Hotel’de TEMA Vakfı Manavgat Temsilciliği ve Suntopia Otel İşbirliği ile bir dizi etkinlik düzenlecek.

Etkinlikler kapsamında sabah Suntopia Pegasos World Hotel Genel Müdürü Alper Türlü ve TEMA Manavgat Temsilcisi Şenay Malbora’nın birer konuşma yapacağı konferans düzenlenecek. Öğleden sonra Bisiklet Şenliği, Ağaç Dikme etkinliği, Green Team 2’nci doğum günü kutlaması ve kokteyl düzenlenecek.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir yazılı bir açıklama yapan TEMA Vakfı Manavgat Temsilcisi Şenay Malbora, Birleşmiş Milletler’in 1972 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de 133 ülkenin katılımı ile düzenlediği zirvede, 5 Haziran tarihinin “Dünya Çevre Günü” olmasını oybirliği ile kabul ettiğini hatırlattı. 5 Haziran’ın çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını geliştirmek ve politik ilgiyi arttırmak üzere dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirten Malbora; “2012 yılı Dünya Çevre Günü’nün ana teması ''Toprak ve Sürdürülebilir Yaşam" insanlar kendi elleriyle dünyayı yaşamak için daha zor bir yer haline getiriyor.

Reklam
Reklam

İklim değişiyor, kutuplar eriyor, ormanlar yok oluyor, tarım alanları azalıyor, toprak, su, hava, denizler kirleniyor, insanlar ya sıcaktan kavruluyor ya da üşüyor, sel, taşkın, hortum, kasırga gibi felaketler artıyor. Daha önce hiç olmadığı kadar çok gıda üretirken açlık yaygınlaşıyor. 7 milyara ulaşan dünya nüfusunun 2050'de 2 milyar daha artarak 9 milyar olması bekleniyor. Nüfus artmaya devam ederken, yaklaşık 925 milyon insan kronik açlık çekiyor. Su giderek azalıyor ve su sıkıntısının artacağı tahmin ediliyor.

TEMA Vakfı tüm bu nedenlerle toprak ve suyu doğal varlık olarak tanımlıyor ve kabul ediyor. Her canlının gıda ve suya erişme, dengeli beslenme hakkı olduğuna, insanların refahı ve doğanın korunması amaçlarına sürdürülebilir bir yaklaşımla ulaşılabileceğine dikkati çekiyorlar.

Ülke genelinde 449.000’ni aşkın TEMA Gönüllüsü, Vakfın erozyonla ve çölleşme ile mücadele hedefleri doğrultusunda toplumsal bilinci arttırmak ve kamuoyunu harekete geçirmek üzere 05 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası’nı kutlamaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz