5 Ilde DHKP-C’ye Şafak Operasyonu: 50 Gözaltı

Bursa merkezli 5 ilde terör örgütü DHKP-C yönelik olarak düzenlenen şafak operasyonunda 50 kişi gözaltına...

Bursa merkezli 5 ilde terör örgütü DHKP-C yönelik olarak düzenlenen şafak operasyonunda 50 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele Kanunu ile yetkili Bursa Cumhuriyet Başsavcısı’nın talimatları doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Kütahya, Çanakkale ve Balıkesir’de sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi. Bursa’da 16, Eskişehir’de 15, Kütahya’da 2, Balıkesir’de 10 ve Çanakkale’de aralarında 18 Mart Üniversitesi’nden bir öğretim görevlisinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Diğer illerde gözaltına alınan şüpheliler sorgu için Bursa’ya getirilecek.

Reklam
Reklam

Bursa’da yapılan operasyonlarda çok sayıda yasa dışı örgütsel doküman, kitap, dizüstü bilgisayar, flash bellek, fotoğraf makinesi, Dursun Karataş ile hayatını kaybeden canlı bombaların resimleri ele geçirildi.

Tamamı devlet memuru olan 50 kişi arasında öğretmen, sağlık memuru, askeriyeden çalışan sivil memurlar ve 2 hemşire bulunduğu öğrenildi.

Şüphelilerin DHKP-C bünyesindeki Kamu Emekçileri Cephesi adı altındaki örgüt adına faaliyet gösterdikleri öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: