"5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu"-Giresun Üniversitesi Öncülüğünde 9 Ülkeden 60akademisyenin Katıldığı Sempozyum Başladı

Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce (KARASAM) düzenlenen 5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu Giresun'da başladı.

Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce (KARASAM) düzenlenen 5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu Giresun'da başladı.

İngiltere, ABD, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya ve Türkiye'den alanında uzman 60 akademisyenin katıldığı sempozyumda 48 bildiri sunuldu.

Sempozyumun rektörlük konferans salonundaki açılışında konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Karadeniz havzasına özgü çeşitli çatışma konularının akademik zeminde incelenmesine ve bunların işbirliği sürecine nasıl sevk edilebileceğine yönelmek istediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Romanya ve Bulgaristan'ın Avrupa Birliği'ne (AB) üye olmasıyla AB'nin Karadeniz'e açılma imkanı yakaladığına dikkati çeken Attar, "AB, Karadeniz'in doğu kıyılarını 'genişleme ve komşuluk' programının kapsamına dahil etmiştir. Gürcistan ve Ukrayna'da batı yanlısı renkli siyasal değişim hareketleri ortaya çıkmıştır" dedi.

Attar, Karadeniz'de en uzun kıyı şeridine sahip olan Türkiye'nin Karadeniz'deki değişmelerden en üst seviyede etkilenmekte olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Türkiye, Karadeniz'deki değişimi etkileyebilecek imkan ve yeteneğe sahip bir devlet olarak öne çıkmakta. Karadeniz'e kıyısı olan bir ilde kurulu üniversite olarak, Karadeniz ile ilgili gelişmeleri yakından izleme ve bu izlemeye bağlı olarak bilgi üretmek üniversite olmanın bir gereğidir. KARASAM, Karadeniz ile kıyısı olan ülkelerin üniversitelerinin benzeri birimleri ile ortak etkinlikler düzenlemeyi amaçlamaktadır."

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de sempozyumun, Karadeniz Ekonomik İşbirliği'ne somut öneriler üretebilmesi ve böylelikle bölgesel ve uluslararası işbirliğine katkıda bulunması açısından güzel bir fırsat teşkil edeceğine inandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Sempozyum, yarın sona erecek.

Muhabir: Gültekin Yetgin - Veysel Kara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: