5 Kasım'da İzlenmelik 5 Şahane Distopik Bilimkurgu Filmi

"Hatırlayın, hatırlayın Kasım ayının beşini Barut ihanetini ve komployu Hiç bir neden yok Unutmamız için Barut ihânetini"

V for Vendetta

5 Kasım, Barut Komplosu ve Guy Fawkes maskesini hayatlarımıza sokan, kanımıza işleten film. 5 Kasım'da izlenmezse olmaz.

Gattaca

Genetik biliminin toplumsal mühendislik aracına dönüştüğü bir gelecekte geçen Gattaca'nın başrollerini Ethan Hawke, Jude Law ve Uma Thurman paylaşıyor. Filmin adı DNA'yı oluşturan Guanine, Adenine, Cytosine ve Thymine amino asitlerinin baş harflerinden oluşuyor.

Equilibrium

Christian Bale'in başrolünde yer aldığı Equilibrium'un geçtiği gelecek ile V for Vendetta'nınkinin birçok paralelliği var. Çok kültürlülük, farklılık, sanat gibi insanı insan, toplumu toplum yapan her şeyin lanetlendiği bir gelecek. Ayrıca görsel ve aksiyon sahnelerinde de The Matrix'in etkilerini görmek mümkün.

Reklam
Reklam

Idiocracy

Her distopya filmi ciddi ve karanlık olacak diye bir şart yok. Idiocracy, bugünün popüler kültürünün insanları ahmaklaştırmasının gelecekteki korkunç etkilerini abartılı ve komik bir şekilde işliyor.

Brazil

Brazil'in film müziği bir ara Türkiye'de futbol stadyumlarını inleten bir tezahuratın melodisiydi. Brazil, ünlü İngiliz yönetmen Terry Gilliam'ın, George Orwell'in yazdığı 1984 romanına yorumu. Çok da güzel olmuş.