5 kez müebbet hapis

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Ulucami Köyü'nde 5 kişiyi silahla vurarak öldüren zanlıya mahkeme 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 23 yıl ağır hapis cezası verdi.

11 Ağustos 2007 tarihinde aynı aileden 5 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan Eyüp Terzi'nin, Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davası sona erdi. Çaykara'nın Ulucami Köyü'nde, kayınpederi Muzaffer Gargar (54), baldızı Yeter (26), ikiz kayınbiraderleri Metin (12) ve Murat Gargar (12) ile yoldan geçen çoban Ali Güven'i (35) Kalaşnikof marka makineli tüfekle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Eyüp Terzi, son kez hakim karşısına çıkarıldı.

Reklam
Reklam

5 MÜEBBET, 23 YIL
Mahkeme heyeti katil zanlısı Eyüp Terzi'yi, öldürdüğü her kişi için ayrı ayrı olmak üzere 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca olayda çalıntı araç kullandığı gerekçesiyle yağma suçu işlediği ispatlanan sanığa 15 yıl, olayda kullanılan Kaleşnikof silahı gözönünde bulundurarak 8 yıl olmak üzere toplam 23 yıl ağır ceza daha verdi.

OLAY
Çaykara'nın Ulucami Köyü'nde, kayınpederi Muzaffer Gargar (54), baldızı Yeter (26), ikiz kayınbiraderleri Metin (12) ve Murat Gargar (12) ile yoldan geçen çoban Ali Güven'i (35) Kaleşnikof marka makineli tüfekle öldürdüğü iddia edilen sanık Eyüp Terzi daha sonra firar etmişti. Terzi'ye yardım ettiği ileri sürülen akrabası Mustafa Terzioğlu, 31 Ağustos 2007'de Hatay'da yakalanmıştı. Olayın zanlısı olarak aranan Eyüp Terzi, 7 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul Fatih'de bir otopark işletmecisini silahla vurarak öldürdüğü ve 1 kişiyi de silahla yaraladığı iddiasıyla hakkında bir arama kararı daha çıkarılınca İstanbul'da polisi tarafından yakalanmıştı.

Reklam
Reklam