5 Kişilik Aile Depremde Zarar Gören Evde Yaşam Mücadelesi Veriyor

Batman’da Van depremiyle hasar gören ve Şırnak depremiyle derin yarıkların oluştuğu evde 5 kişilik aile...

Batman’da Van depremiyle hasar gören ve Şırnak depremiyle derin yarıkların oluştuğu evde 5 kişilik aile yıkılma tehlikesiyle yaşamaya çalışıyor.

Güneykent Mahallesi’nde ikamet eden 5 nüfuslu Trak ailesinin evleri, Van ve Şırnak depremleri sonrasında büyük hasar gördü. Zeminin kaydığı evin duvarlarında 5 santimlik yarıklar oluştu. Aile reisi 28 yaşındaki 3 çocuk babası Yavuz Trak, yarıkları kapatmak için oluşan çatlaklıkları silikonla doldurmaya çalıştı. Gün geçtikçe genişleyen yarıklardan korkan Yavuz Trak, durumu Batman Valiliği SYDV’na bildirdi. Trak, evi incelemeye gelen görevlilerin eve oturulabilir demesi üzerine evin görüntülerini çekip bu görüntüleri birçok yetkili kuruma gönderdiğini ancak hiçbir sonuç alamadığını ifade ederek, “Depremlerin etkisiyle evim büyük hasar gördü. Derin yarıklar oluştu yarıkları kapatmak için silikonla doldurdum ancak baş edemedim gün geçtikçe yarıklar genişleri ve evin zemini zarar görmeye başladım. Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurdum. Görevliler evi incelemeye geldi ve evde yaşayabileceğimi bankadan hesap numarası çıkarmamı 3 ayda bir bana 100 TL para yardımı verebileceklerini söylediler. Her an yıkılma tehlikesi geçiren bu evde yaşamaya çalışıyoruz yetkililerin sesimi duymalarını ve evimi incelemelerini istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ise dosyayı tekrar inceleyeceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: