5 kişinin öldüğü kaza ile ilgili yargılanan 4 tutuklu sanık tahliye edildi

Bursa'da geçtiğimiz Şubat ayında 5 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin de yaralandığı trafik kazası sebebiyle...

Bursa'da geçtiğimiz Şubat ayında 5 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin de yaralandığı trafik kazası sebebiyle yargılanan 4 kişi tahliye edildi.
9 Şubat 2011’de Bursa-İzmir çevreyolunun Yeni Hal binası yakınlarında yoğun sis nedeniyle 12 araç birbirine girmiş, kazada Fikret Mutlu (33), Semaye Karamısır (48), Erkan Bilgin (39), Mehmet Donat (34) ve Muttalip Köse (26) hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından 4 kişi hakkında Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
Tutuklu sanıklar T.D. (50), H.T. (33), A.A. (47), Ö.O. (33) ile 38 YL 811 plakalı otobüsü kullanan A.B.'nin yerine, 'Aracı ben kullanıyordum' diyen tutuksuz sanık N.G.'nin (59) yargılanmasına devam edildi. Duruşmada sanıklar, kazanın sis sebebiyle meydana geldiğini ileri sürerek tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar T.D., H.T., A.A. ve Ö.O.'nun kaçma şüphesinin olmaması ve tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliye edilmelerine karar verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz