5. Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık Ve Süt Endüstrisi Fuarı

Kütahya'da Frig Fuarcılık AŞ tarafından organize edilen 5. Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi...

Kütahya'da Frig Fuarcılık AŞ tarafından organize edilen 5. Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (KÜTAF'13), Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın da katıldığı törenle ziyarete açıldı.

Törende konuşan Frig Fuarcılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol, Tarım Kredi Kooperatifleri, Ziraat Odası, Tarım İl Müdürlüğü ve Ticaret Borsası'nın desteklediği fuarda, 164 firmanın203 marka ile temsil edildiğini kaydetti. Varol, 4 gün sürecek olan fuar tarım makineleri ve ekipmanları, organik gübre, tohum, yem gibi ürünlerin tanıtılacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen fuarda ziyaretçi sayısını en az 150 bin olarak hedeflediklerini belirten Tunvay Varol, "Fuar organizasyonunda Tarım İl Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri, Ziraat Odaları ve Ticaret Borsası bizden bir an olsun yardım ve desteklerini esirgemediler. Kurumlarımıza, firmamız adına şükranlarımı sunuyorum. Fuarımız 28 Nisan Pazar akşamı saat 19.00'a kadar açık kalacak. Tüm bölge halkımızı fuara bekliyoruz" dedi.

Tunvay Varol, fuarda Kütahya'nın yanı sıra Afyonkarahisar, Uşak, Eskişehir ve Bilecik illerinden de çok sayıda firmanın stant açtığını belirtti.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi de konuşmasında, Tarım Fuarı'nın her geçen yıl daha da büyümesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise, dünyada gıda fiyatlarının önümüzdeki yıllarda da artamaya devam edeceğini dile getirerek, "Dünyada gıda, enerji ile birlikte en önemli sektör haline geldi. Önümüzdeki yıllarda gıda fiyatları artmaya devam edecek.Türkiye bu potansiyeli iyi değerlendirirse ülkemizin zenginliği olacak. Tarım, Gayri Sarfi Milli Hasıla'ya 150-200 milyar dolar katkı sağlayacaktır. Bu anlamda çiftçiye katkı çok önemli" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Fuarın açılış kurdelesi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kütahya Vali Kenan Çiftçi ve diğer yetkililer tarafından, 'Hayırlı olsun' temennisiyle kesildi.

Bayratar, Vali Çiftçi ve prokotokol mensupları fuarı gezerek firmaların yetkililerinden ürünleri hakkında bilgi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz